• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

"Тесла" представи електрически камион с невероятна аеродинамика

"Тесла" представи електрически камион с невероятна аеродинамика

/КРОСС/ Компанията Tesla Motors представи и своя електрически камион, който е получил името Semi. По коефициент на челно съпротивление той превъзхожда суперамтомобила Bugatti Chiron - 0,36 срещу 0,38. Производството на машината ще стартира през 2019 г.

Камионът е оборудван с 4 електромотора, разположени на задните оси. Мощността на силовия агрегат не се разкрива, но се твърди, че ускорението на Semi с прицеп с тегло 36 тона от 0 до 96 км/ч отнема 20 секунди. Машината може да изкачва 5-градусов наклон с постоянна скорост 105 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батериите е 805 км.

За пълненето на акумулаторите се използват високоскоростни зарядни стации. Те ще бъдат поставени на паркингите за големи камион по основните пътни трасета на САЩ. Само след 30-минутно зареждане камионът ще може да измине до 640 км.

В списъка с допълнително оборудване на Semi влиза система за автономно управление. Тя позволява няколко камиона да се обединят в конвой и да се движат безопасно, следвайки скоростта на челната машина.

В центъра на шофьорската кабина е поставено креслото на водача. Встрани от него са разположени два сензорни дисплея, на които излиза основната информация на бордовите системи, данните от навигацията и картина от камерите, снимащи около машината.

По време на представянето на Semi компанията Tesla показа и скица на гигантски пикап, в чийто товарен отсек ще може да се побере цял автомобил. Подробности за товарната машина не бяха дадени подробности, но е известно, че този пикап влиза в стратегия на американския производител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Слава Богу, Тесла е вече пред логичния си фалит и най-сетне ще спрат досадните им реклами.

19.11.2017 19:51:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.