• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Северна Македония попадна в топ 3 на най- добрите дестинации за 2020 г.

Северна Македония попадна в топ 3 на най- добрите дестинации за 2020 г.

/КРОСС/ Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за 2020 г. в класацията на авторитетното издателство за книги за пътувания "Лонли планет" (Lonely Planet).

В класацията Best in Travel 2020, каквато издателството обявява всяка година през ноември за следващата година, Северна Македония е поставена на трето място благодарение и на "ребрандирането" с новото си име.

Страната, чиито граждани се отказаха от името Македония и приеха добавката "Северна", за да ускорят присъединяването към ЕС, се препоръчва заради древните традиции, запазената природа, гастрономията, защитеното от ЮНЕСКО Охридско езеро и наскоро обявения нов пешеходен маршрут High Scardus през Шар планина.

Скардус е латинското наименование на планинския масив. С обща дължина 495 км маршрутът обхваща граничните райони на Северна Македония, Косово и Албания.

България също е включвана в престижната класация.

Покрай избора си за европейска столица на културата през 2014 г. Пловдив беше препоръчан за посещение в класацията на най-интересните градове.

Листата за догодина се води от Бутан - наречен частица от хималайския рай. Страната се препоръчва заради уважението и грижата за културните и природните си ценности, устойчивостта на туризма, ограничаван и чрез специални такси за дневен престой.

Ето и целия списък:

1. Бутан
2. Англия
3. Северна Македония
4. Аруба
5.Свазиленд
6. Коста Рика
7. Холандия
8. Либерия
9. Мароко
10. Уругвай.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.