• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Хотелите по морето предлагат до 30 процента отстъпки

Хотелите по морето предлагат до 30 процента отстъпки

/КРОСС/ Прогнозите за труден летен сезон се потвърдиха. Много от базите по родното Черноморие останаха незапълнени дори през най-силните дни. Повечето от хотелите вече предлагат отстъпки между 10% и 30%, за да спасят сезона и да напълнят базите си. Част от причините, поради които местата за настаняване, остават празни, са липсата на ранни записвания, отлива на руски и германски туристи, както и активизирането на конкурентния пазар в Гърция и Турция.

Какви мерки предприемат хотелиери и ресторантьори в опит да ограничат щетите от слабия сезон и да преодолеят кризата? В Сутрешния блок на БНТ1 темата коментираха хотелиерът Атанас Карагеоргиев и Гешо Любенов - член на Варненска туристическа камара.

Атанас Карагеоргиев призна, че е успял да напълни базата едва през август. Това, обаче, е за сметка на намаление на цените и на слабия сезон, който реализирахме през юли, каза той. Според него причините за слабия сезон са комплексни, но най-вече влияе негативно влияе "отдръпването на държавата от ангажимента си да участва в реализирането на туристическия продукт в България". За него "бедата идва тепърва следващата година, когато вече ще имаме цени с 20 % по-ниски от сегашните".

Гешо Любенов заяви, че причините за трудния туристически сезон са "глобални". Това са причини от няколко поредни години. Това е дългосрочна политика в тази посока, която не помага на туризма, заяви той. По думите му наложително е "да се рекламират и да се обръща внимание на пазари, които имат ръст, като Украйна, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехия. Нашият продукт никак не е лош, вземайки предвид цена-качество, и тези пазари точно това търсят - точно нашия продукт. Там трябва да се обърне следващата година, за да нямаме такива стресови ситуации, категоричен беше Любенов. Той добави, че сезонът е най-лошият от 10 години насам, че говорим за срив, а не спад, и прогнозира, че "догодина ни очаква приблизително същият туристически сезон", ако нищо не се промени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.