• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

„Доза Щастие“ е изненадата в българския бокс офис

„Доза Щастие“ е изненадата в българския бокс офис

/КРОСС/ Лентата, базирана на истинската история на Весела Тотева, беше видяна от близо 10 000 зрители за 1 уикенд.

Българското кино изживява един от най-добрите си периоди за последните няколко години.

В рамките само на месец по екраните в България тръгнаха цели 4 български заглавия, а 2 от най-чаканите ленти за есента – „Доза Щастие“ на Яна Титова и „В кръг“ на Стефан Командарев, имаха премиера в един и същи ден, което се случва за първи път в историята на родното филмопроизводство. 

За вниманието на българските киномани се бореха още и холивудските продукции “Доктор Сън“ (по Стивън Кинг), Терминатор: Мрачна съдба, семейните „Господарка на Злото 2“ (Дисни), „Семейство Адамс“, „Не си играй с огъня“.

По данни на Национален Филмов Център най-голям зрителски интерес за периода 08.11-10.11 (петък-неделя) са генерирали три заглавията, които имат почти равни резултати, а именно „Семейство Адамс“ – 9782, „Доза Щастие“ – 9436 и „Господарка на Злото 2“ с 9215 зрители.

Предварителните очаквания на киноразпространителите бяха второто място да бъде заето от новия филм по Стивън Кинг „Доктор Сън“, а лентата за живота  на Весела Тотева и нейната дъщеря Валя да се конкурира единствено с другото българско заглавие „В кръг“.

Новият филм на Стефан Командарев е привлякъл вниманието на 3780 зрители.

Специалистите обясняват разминаването между предварителните очаквания и реалните резултати на „Доза Щастие“ с кампанията, която е успяла да накара много млади хора и родители да посетят филма.

„Този уикенд имаше много нова публика в нашите зали, хора които отдавна не са ходили на кино. Обикновено това се случва, когато има силно българско заглавие по кината.

„Доза Щастие“ разглежда тема табу за българите, а по принцип подобни филми имат много слаби резултати у нас. В случая го разглеждаме, като изключение и приятна изненада.“ – коментираха от популярна киноверига. 

Валентина Каролева, която играе главната роля във филма за живота на майка си, споделя: „През изминалите 2-3 дни срещнах случайно няколко човека, тъкмо излизащи от прожекция на „Доза Щастие“, и всеки от тях реагираше по един и същ емоционален начин, прегръщаше ме и казваше, че този филм го е разтърсил. Силно вдъхновена съм от реакциите на публиката и смятам да продължим делото на мама и нейната фондация.“

„Доза щастие“ е вече по кината в цялата страна.

Трейлър:

Линк към официалния сайт: https://a-dose-of-happiness.com/

Линк към Facebook: https://www.facebook.com/aDoseOfHappiness/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.