• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Григор Димитров загуби финала на турнира в Истанбул

Григор Димитров загуби финала на турнира в Истанбул

/КРОСС/Най-добрият български тенисист Григор Димитров (№29 в света) не успя да спечели титлата от турнира в Истанбул (Тур), след като загуби със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6 от аржентинеца Диего Шварцман (№87).
Мачът се разви драматично за хасковлията. Той взе първия сет с тайбрек, след като допусна три поредни пробива в подаването си, които все пак успяваше да върне. Втората част започна чудесно за Григор и той поведе с 5:2, но последва срив в играта му. На всичкото отгоре получи и болки в дясното бедро, които му пречеха да изпълнява нормално сервиси. Шварцман дори излезе напред с 6:5 и сервираше. Все пак българинът успя да го пробие и се стигна до втори тайбрек, но там аржентинецът го победи.
В решителната трета част Димитров не успя да преодолее болките, не се движеше нормално по корта, а Шварцман се възползва максимално добре и от това и взе първата си АТР титла. В яда си българинът счупи две ракети, като дори получи наказателна точка от съдията за поведението си в третия сет. А при 40:40 в последния гейм, когато за пети път му се скъса кордаж, той демонстративно счупи и третата си ракета, и то няколко пъти, след което просто стисна ръката на Шварцман и мачът свърши, без да се доиграят оставащите минимум две точки.
Димитров си остана с 4-те досегашни титли, последната от които бе в лондонския клуб "Куинс" на трева, през 2014 г. Финалът в Истанбул бе общо осми в кариерата на Григор, като успеваемостта му в мачове за титла е точно 50%.
От понеделник българинът ще се изкачи с 1 позиция в ранглистата до №28.
Следващият турнир за него е "Мастърс" в Мадрид (Исп), където съперник в първия кръг му е участващият с "уайлд кард" испанец Пабло Кареньо-Буста (№50 в света).
"Разочаровах семейството си, феновете си и моя екип. Извинявам се да поведението си. Ще се опитам да погледна позитивно на този двубой. Грешката си е моя. Поздравявам Диего, че се бори докрай", каза на церемонията по награждаването.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.