• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Шумен иска Паметника да влезе в туристическите маршрути

Шумен иска Паметника да влезе в туристическите маршрути

Шумен /КРОСС/ Община Шумен настоява в предложените от Министерството на туризма маршрути да бъдат включени допълнително нови обекти. Това реши на свое заседание днес Консултативният съвет по туризъм в Общината. В дневния ред бяха разгледани обстойно предложенията на Министерството на туризма, обсъдени бяха и нови идеи.
Маршрутът под наслов „Столици и градове на българските царе и патриарси" включва Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен и Провадия. Зам.-кметът по култура и образование Живка Тонева коментира, че в предложения от министерството маршрут от Шумен е включено само посещение на Шуменската крепост. Липсват знакови обекти от региона като Паметник „Създатели на българската държава" и НИАР „Мадара", подчерта Тонева.
Предложението на шуменския консултативен съвет е в този маршрут да бъдат включени както Паметника, така и НИАР Мадара, а от Варненския регион да бъдат добавени Аладжа манастир и Археологическия музей. Отправни точки за маршрутите могат да бъдат Варна и Русе. Съветът реши още да предложи разделяне на две на маршрута, тъй като е неизпълним в рамките на т.нар. уикенд туризъм. Предложението е едната част да бъде Варна - Шумен и втората - Велико Търново, Русе, Силистра. Това ще даде възможност на туристите освен да посетят историческите обекти, да имат време и за посещения на културни събития, атракции, места за отдих, дегустации и др. развлечения.
Предложенията на министерството ще бъдат обсъждани във всички областни градове и на Национален съвет по туризъм, който ще се проведе до края на месеца, ще трябва да бъдат утвърдени, като се вземат предвид предложенията на общините, каза Тонева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.