• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Раздорът между Сидеров и Симеонов се изнесе на българските плажове

В. Сега

Насред парламентарната ваканция политическите разногласия между лидерите на две от формациите на "Обединени патриоти" - Волен Сидеров и Валери Симеонов - се пренесоха на българското Черноморие. Вчера от Бургас и на живо през "Фейсбук" лидерът на "Атака" Сидеров отправи публично питане дали премиерът Бойко Борисов е одобрил действията на вицепремиера Симеонов, който в понеделник се похвали, че е затворил две дискотеки заради шума, който вдигат. "Министър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли ги е да извършват подобни действия - да водят със себе си полицаи, да затварят и въобще да тероризират българския туристически бизнес?", попита Сидеров.

Розопроизводители получиха близо 2 млн. лв. по схемата de minimis
В. Стандарт

Държавен фонд "Земеделие" изплати на розопроизводители близо 2 млн. лева по схемата за минималната държавна помощ de minimis, съгласно Регламент номер 1408/2013. Субсидиите са преведени на 852 земеделски стопани, съобщиха от фонда. Подпомагането се предоставя на площ, за покриването на част от разходите по отглеждане на културата маслодайна роза. Ставката в размер на 515 лв. на хектар е определена от Министерство на земеделието след подаване на заявления за участие по схемата. Общият размер на помощите de minimis, които един земеделски стопанин или предприятие може да получи, е до левовата равностойност на 15 хил. евро за период от три последователни данъчни години.

Богатите гинат по-скъпо в катастрофи
В. Труд

Обезщетенията, които се дават за пострадал при катастрофа човек, ще зависят от размера на доходите и възрастта му. Това обсъжда работна група, която разработва правила за определяне на обезщетенията за пострадали при произшествие на пътя, научи “Труд”. се присъжда, е около 140-150 хил. лв. Стига се и до обезщетение от 200 хил. лв. като тази сума се дава на всеки един от наследниците. Има случай от практиката, при който за починал при катастрофа, който не е имал почти никакви доходи, са заведени претенции от 17 наследника. Тази практика на съдилищата за определяне на обезщетенията е една от причините за повишаването на цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” през последните години.

Българските банки предупредени да се чистят от турски активи
В. 24 часа

Лирата възстанови част от позициите си във вторник, поскъпна с 4% Българските банки максимално бързо да излязат от инвестициите си в турски активи - акции, облигации и други. Това им е препоръчала БНБ, научи “24 часа”. От централната банка заявиха, че не коментират политиката си. Нейната цел е да се предпази банковата система у нас от трусове заради обезценката на турската лира. До няколко дни банките трябвало да дадат в БНБ справка какви инвестиции имат в Турция - пряко или непряко чрез отпускане на кредити за турски компании или на български, които работят там. Подобна мярка е била прилагана при обезценката на рублата преди 4 години, както и по време на дълговата криза в Гърция, обясниха банкери. Евтината лира доведе до силно увеличение на български туристи в Турция, твърдят туроператори. Имало и много хора, които тръгнали на шопинг, тъй като дрехи, обувки, перилни препарати струват в пъти по-евтино в Турция, отколкото в България. Пътуванията били основно към търговските центрове и пазарите в Одрин и Истанбул.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.