• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ангел Найденов откри 12-та международна конференция по информационна сигурност

Ангел Найденов откри 12-та международна конференция по информационна сигурност

/КРОСС/ „Правилното управление и опазване на информационните ресурси се превръща в ключов фактор за развитието на всяка нация. Зависимостта на обществото от информационните технологии генерира интерес към самите тях“. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов в обръщението си при откриването на 12-та международна конференция по информационна сигурност и съхранение на данни „Необходимите промени в сигурността и съхранението на новата информационна среда“, която се провежда днес, 26 септември, в София.

Министър Найденов подчерта факта, че рецептите за устойчив икономически растеж през последните десетилетия винаги се свързват с въвеждането и развитието на новите технологии. Той заяви, че една успешна стратегия за извеждане на България от кризата следва да разчита на повече инвестиции в информационни технологии, които биха дали шанс на младите хора, прославящи страната ни още преди да са завършили училище, да се реализират в нея.

„В крайните си форми атаките върху информационните ресурси на една държава имат характер на война (т.нар. кибернетична война). Това дава основания редица страни да мислят за свои сили и средства за въздействие върху информационните ресурси на противника и защита на собствените“, каза още министърът на отбраната и добави, че кибер-операциите се превръщат в неотменна част от всяка съвременна операция с участието на военни сили. Той подчерта, че ефективната система от мерки за информационна сигурност не е единично или универсално решение, а разчита на комбинираното приложение на мерки по отношение на човешкия фактор, използваните процеси и технологии.

Министър Найденов съобщи, че Министерството на отбраната отделя подобаващо внимание на проблемите в областта на информационната сигурност и очерта основните аспекти на работа: създаване на политики за сигурност на информацията в министерството и Българската армия; създаване на специализирани органи за информационна сигурност и възстановяване, както и за реагиране на инциденти; обучение на кадри в областта; планиране и реализация на мерки за информационна сигурност във всяка операция на Въоръжените сили; изпълнение на проекти; участие в международни инициативи по кибер-отбрана; въвеждане на технологични стандарти за надеждност и сигурност.

12-та международна конференция по информационна сигурност и съхранение на данни е организирана от ICT Media със съдействието на Министерството на отбраната, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Държавна агенция „Национална сигурност“.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.