• 13 Ноем 2018 |
 •  USD / BGN 1.7368
 •  GBP / BGN 2.2495
 •  CHF / BGN 1.7205
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 7°C

Променят изискванията за шеф на Военна информация?

Променят изискванията за шеф на Военна информация?

София /КРОСС/ При обсъждането на второ четене в комисията за контрол на службите бяха внесени предложения за изменение в изискванията за директор на служба Военна информация.
С приетия на първо четене законопроект има изискване за това директорът на службата да притежава 10-годишен професионален стаж в структурите от системата за защита на националната сигурност или въоръжените сили. Още тогава при гласуването депутати от опозицията заявиха, че сегашният новоназначен от военния министър Николай Ненчев директор Йордан Бакалов не отговаря на това изискване. Затова и с интерес се очакваха внесените предложения между първо и второ четене и дали те ще са такива, че депутатите да изменят закона, за а може Бакалов да отговаря на изискванията. Според предложение на народните представители от ГЕРБ, сред които Димитър Лазаров, Любомир Христов, Петър Петров и Стефан Дедев, трябва да се заличат думите: "структурите от" и да остане само "национална сигурност". Така остава изискването за 10-годишен професионален стаж от системата за защита на националната сигурност, на което изискване некои експерти посочиха вече, че Бакалов отговаря. Интересна е и промяната, която се предлага и в друго изискване. Досега то беше: "не работят по друго трудово или служебно правоотношение". Сега обаче депутатите от ГЕРБ, сред които и председателят на комисията, предлагат то да бъде "не са наети по трудово или по служебно правоотношение, или по граждански договор, освен за осъществяване на преподавателска или научноизследователска дейност". Всъщност именно преподавателската работа на Йордан Бакалов бе сред неговите достижения, изтъквани от министъра на отбраната Николай Ненчев, за да го предложи за поста.
Интересно е и друго предложение към допълнителните разпоредби на депутатите Петър Славов, Методи Андреев, Мартин Димитров, Явор Хайтов и Корман Исмаилов, които предлагат и конкретизиране на това какво е професионален стаж в структурите от системата за защита на националната сигурност. Така към него се посочва и "този придобит в "Народното събрание, Президенството или Министерския съвет, като народен представител или експерт в парламентарна комисия, чиито предмет на дейност е свързана с националната сигурност и отбраната, секретар или съветник на президента по отбрана и сигурност, съветник или експерт по отбрана и сигурност или секретар на Съвета по сигурност към Министерски съвет". Ако бъде прието това изискване на него Йордан Бакалов също най-вероятно отговаря, тъй като бе дълги години депутат, съобщи БГНЕС.

 

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • реклама
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2018 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.