• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Сухопътните сили на САЩ потвърдиха за фаталния скок на учението край Чешнегирово

Сухопътните сили на САЩ потвърдиха за фаталния скок на учението край Чешнегирово

/КРОСС/ Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва в официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019".

На 18 юни 2019 г. един военнослужещ е загинал и трима са получили наранявания по време на въздушен десант в района на летище „Чешнегирово" на територията на Република България, докато са участвали в многонационалното учение , ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, става ясно от изявлението.

В него е отбелязано, че десантирането е било прекратено веднага, за да се окаже медицинска помощ на пострадалите. Всички ранени незабавно са били транспортирани до местни болници, където на един от военнослужещите е констатирана смъртта, един е бил приет за допълнителни изследвания, а двама са получили медицинска помощ и са били изписани.

От съобщението не става ясно каква е националността за загиналия и ранените.

По неофициална информация се твърди, че загиналият е канадец, а ранените американски граждани.

„Въпреки че ние предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите и се опитваме да намалим риска чрез интензивни тренировки и внимателно планиране, трябва да се проведат и такива в реалистична среда, за да направим така, че нашите сили да бъдат готови да реагират на всякакви кризи. Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семейството на военнослужещия и неговото военно формирование", пише още в изявлението.

От Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа отбелязват, че са спазени военните процедури относно уведомяването на близките и роднините. Те припомнят, че „SWIFT RESPONSE 2019" е учение, планирано от Сухопътните войски на САЩ в Европа и провеждано от Силите за глобален отговор на САЩ, за периода от 11 до 24 юни 2019 г. на териториите на България, Хърватска и Румъния.

То ще демонстрира стратегическо използване на въздушно-преносими сили с висока степен на готовност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за овладяване на ключови позиции. Това дава възможност за провеждането на съвместни подготовки с цел увеличаване оперативната съвместимост на въздушнопреносими формирования сред съюзниците на НАТО.

Случаят се разследва от Военна окръжна прокуратура в Пловдив, от където на този етап отказват информация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тия ще се изпотрепят без война а тръгнали да плашат мечката.Оня ден полски десантен кораб се ударил и има пробойна и се пълни с вода е, само дето не казаха че руснаците пак са им виновни но не е късно и за това.

19.06.2019 06:22:23

Анонимен

олеле, пак руснаците ще ги изкарат виновни

18.06.2019 23:16:17

Анонимен

Учението „SWIFT RESPONSE 2019" и всички други учения на пометнатото НАТО са за превземане на Русия. Трепете се сащисани натовци-колкото повече, толкова повече , е казал МЕЧОКА пух.

18.06.2019 21:05:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.