• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Военнослужещите от Сухопътните войски показаха висок дух и професионализъм на „Ответен удар – 2018 г.”

Военнослужещите от Сухопътните войски показаха висок дух и професионализъм на „Ответен удар – 2018 г.”

/КРОСС/ Впечатлен съм от всички участници, видяхме професионално ръководство, синхрон и добро взаимодействие на формированията в състава на усиления батальон. Това  каза заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков днес, 19 октомври, след като наблюдава заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”, което се провежда на учебен полигон „Корен“. 

В учението участваха военнослужещи от 42-ри механизиран батальон, с командир подполковник Ивайло Иванов, от състава на Втора механизирана бригада и придадените към батальона формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили. Те изпълниха задачи, свързани със заемане, инженерно оборудване и маскировка на район за отбрана, водене на отбранителни бойни действия, извикване огъня на артилерията и авиацията, оказване на медицинска помощ, включваща извличане на ранени от бойното поле, оказване на долекарска помощ и извършване на медицинска евакуация със санитарни автомобили и подготовка за последваща  евакуация, маньовър със сили и средства и др.  

                        

Днес на учебен полигон „Корен“ действията на военнослужещите от Сухопътните войски наблюдаваха също заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев,  командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, секретарят по сигурност и отбрана на президента на Република България Стефан Янев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, висши офицери от въоръжените сили, представители на държавната и местната власт.

Висока оценка на достигнатото ниво на подготовка на участниците в „Ответен удар - 2018“ даде и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. „Колегите са се постарали, отлично са подготвени, отлично представяне, демонстрираха висок дух и професионализъм”, каза той.

В тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018“  участваха около 700 военнослужещи и над 190 единици бойна и специална техника от състава на Втора механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, огнеметно-димов взвод от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война, курсанти от Националния военен университет „Васил Левски”, както и военнослужещи и летателна техника от Военновъздушните сили.

Целта на учението бе да се повиши подготовката и да се усъвършенства взаимодействието на участващите формирования при изпълнение на задачи в отбранителна операция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.