• 01 Юни 2020 |
 •  USD / BGN 1.7563
 •  GBP / BGN 2.1710
 •  CHF / BGN 1.8245
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 10°C

Българо-руски туристически бизнес форум в Силистра

Българо-руски туристически бизнес форум в Силистра

/КРОСС/ В конферентната зала на комплекс „Дръстър" в Силистра започна изнесено в Силистра заседание на бизнес форум на Асоциацията на туроператорите на Русия (българо-руска работна група за туризъм). Той е част инициираните от Министерство на туризма на Република България двустранни българо-руски мероприятия на базата на Програма за съвместни действия в областта на туризма с Министерство на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019-2021 г.

Форумът стана факт с участието на Федерална агенция по туризъм, Асоциация на туроператорите в Русия, както и на регионални руски туристически администрации и отраслови организации, както и на представители на туристическия бизнес.

Домакин на събитието е община Силистра в лицето на д-р Юлиян Найденов - кмет на общината, на д-р Мария Димитрова като председател на Общински съвет Силистра, на Ивелин Статев - областен управител на област Силистра, общински съветници. С участието на представители на културни институции, хотелиери и собственици на къщи за гости, както и на регионални институции.

Във форума освен министър Николина Ангелкова и екип от Министрество на туризма, както и представители на съседни областни и общински администрации, участваха Владимир Климанов и Андрей Громов, съответно генерални консули на РФ във Варна и Русе, ръководители на ниво заместник на изпълнителния директор на руската асоциация на туроператорите и др.

Сред обсъдените теми: взаимният интерес в сферата на туризма, вкл. при използване на съвременни форми за осигуряване на успешен отдих на туристите. Разгледана бе ролята на транспорта за увеличение на туристообмена между България и Русия. Обсъдени са възможности за популяризиране на България на руския пазар като целогодишно място за почивка и укрепване на здравето - чрез представяне на нови туристически продукти. Направен бе преглед на перспективите пред организирания детски отдих на море и планина в България.

Варна, Курортен комплекс „Албена", Силистра, Добрич и Шумен е маршрутът на мащабната проява, първа по размерите си в крайдунавския град от много години насам. На гостите бяха предоставени рекламни материали на хартиен и на електронен носител, представящи Силистра и Крайдунавска Добруджа.

реклама
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.