• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

В Силистра приключи фестивала „Утрешният мир започва с днешното приятелство“

В Силистра приключи фестивала „Утрешният мир започва с днешното приятелство“
Небето над Силистра се изпълни с цветни балони, които полетяха с посланията за мир и приятелство


/КРОСС/ В дните от 8 до 12 юли 2019 г. в Силистра се проведе Международният детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство". Двадесет и четвъртото издание на фестивала е под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. От тази година събитието е част от световния календар на CIOFF® и Силистра се подреди сред фестивалните градове в света.
Над 320 са участниците от градовете: Ржев- Русия, който е побратимен със Силистра, от град Уреки -Грузия, от Снина - Словакия, от Рацкеве - Унгария и танцови формации от Силистра - България подариха на силистренци и гости вълнуващи моменти, феерия от традиционни танцови костюми и много настроение. Те представиха три концертни вечери, участваха в съпътстващи културни събития, извън танцовата програма, разгледаха забележителностите на града, избраха „Мис и мистър фестивал" .
Фестивалът бе открит и закрит с дефиле на централния площад „Свобода" в града домакин, под звуците на Градски духов оркестър и с музиката на типични за различните култури фолклорни инструменти. За да изпратят Фестивала на сцената се качиха кметът на общината д-р Юлиян Найденов и Денка Михайлова зам.- кмет „Хуманитарни дейности" . На децата фестивалци и на всички гости кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов пожела да носят Силистра в сърцата си, да пазят приятелството и да продължават да развиват талантите си. Той благодари на ръководителите на танцови формации и подчерта, че Силистра е гостоприемен град с над 1900 години история, която продължава да посреща гости със силата на добруджанското сърце.
По традиция фестивалът завърши с кръшно българско хоро.

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.