• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Момчил Неков се срещна с лекари от Силистра

Момчил Неков се срещна с лекари от Силистра

/КРОСС/ Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна с лекари от Многопрофилната болница за активно лечение – Силистра и от Градската поликлиника.

Лекарите обясниха ситуацията в МБАЛ с това, че отвън сградите са ужасни, отделенията изглеждат добре и въпреки че не разполагат с най-модерната техника, специалистите, които работят там, са високо квалифицирани.

Проблем обаче е, че тези квалифицирани специалисти бягат от града, защото заплатите им са твърде ниски, а условията за работа – недостатъчно добри.

Голяма част от персонала е в пенсионна възраст, но заради недостиг на лекари и медицински сестри, продължават да работят, обясниха те.

Според лекарите, ситуацията е много по-страшна и тревожна, отколкото изглежда отстрани.

Кадровата криза е силно осезаема и това ще стане видно за всички до една година, когато ще е твърде късно, за да се спаси болницата, споделиха още лекарите.

По думите им освен липсата на персонал, пациентите също намаляват всяка година заради лошите условия в болницата, въпреки клиничните пътеки.

Липсват например средства за вътрешна мрежа за газификация на сградите. В АГ отделение има една единствена тоалетна, която трябва да използват всички пациенти деца и техните родители, казаха още силистренските лекари.

За да се справят с тази тежка ситуация, лекарите и Момчил Неков обсъдиха възможни решения.

В краткосрочен план, за да бъдат привлечени лекари и медицински сестри,  Неков се ангажира с финансиране на специализации и курсове за повишаване на квалификацията от общината,  настаняване в общински жилища и договори за финансиране на студенти. Може да се открие и специалност за подготовка на медицински сестри във филиала на Русенския университет, който се намира в Силистра.

Трябва да се инвестира в закупуването на модерна медицинска техника, както и да се кандидатства по проекти за енергийна ефективност, обясни кандидатът за кмет.


Тези мерки трябва да се вземат много спешно, за да могат жителите на община Силистра, техните деца и родители да продължат да се лекуват в МБАЛ – Силистра, а не да  изминават стотици километри при всеки болничен симптом, защото всеки един е потенциален пациент, заключи Момчил Неков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.