• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Валери Симеонов: Когато принуждаваш ръководството за оставки, изниква въпросът и за твоята

Валери Симеонов: Когато принуждаваш ръководството за оставки, изниква въпросът и за твоята

/КРОСС/ Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов за оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев и другите оставки в правителството след скандала с новите апартаменти на властта. Той обаче уточни, че не иска оставката на Борисов.

Според Симеонов това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. "Няколко оставки - да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм", каза Симеонов. Той смята, че това е връщане на времената в първите дни след 9 септември, когато хората са разстрелвани на улицата в слепоочието само защото са имотни.

"Фокусът се насочва последователно върху отделни хора и се стига до това обезкръвяване на това Народно събрание и няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят", каза още лидерът на НФСБ. Според него Борисов има основна заслуга за процеса на обезкръвяване, "защото приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт. Симеонов сравни процесите в държавата с времето на Великата културна революция на Мао Дзедун, когато се е разчиствал политическият елит точно с такива мерки и такива клеветнически кампании. "Ако някой от вас знае въобще за какво говоря. Надали сте чували за Великата китайска културна революция", каза Симеонов на журналистите в парламента.

"Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България са неизчерпаем източник и непрекъснато се генерират от някъде. Делян Добрев е кадърен, отговорен човек. Изключителен специалист", допълни още Симеонов. Той и неговите депутати от НФСБ са гласували "против". Симеонов смята, че по-скоро на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има предел на търпението. "Всеки освен помиярите има предел на търпение. Много хора визирам", заяви още Симеонов. Симеонов добави, че за следващото Народно събрание няма да се кандидатира никой, който има апартамент или, не дай си Боже, да има фирма. "За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора имат право да бъдат в политиката. С други думи, свидетели сме на едно опростачване в политиката, заключи Симеонов.

Парламентът освободи депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който вчера обяви, че подава оставката си. 96 от 106 гласували депутати бяха "за" оставката въпреки пламенната реч, която държа в защита на Добрев депутатът Георги Марков.

Оставката на Добрев беше третата за ГЕРБ вчера. Първо заместник областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов заради медийни публикации.

След това от партийния пресцентър съобщиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и уточни, че напуска само партийните структури и няма намерение да подава оставка като кмет. В понеделник Рейзи и главният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от длъжност от Специализирания наказателен съд.

Първа подаде оставка министърът на правосъдието Цецка Цачева, а след нея това направиха заместник-министрите на енергетиката Красимир Първанов и на спорта Ваня Колева. Най-голямата жертва за ГЕРБ от скандала беше оставката на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след публикация за новия му апартамент в столичния квартал "Изток", купен от "Артекс" на по-ниски от пазарните цени.
Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев отказваше да отговаря на въпроси за несъответствия при обявени от него жилищни придобивки и записано в документи за сделките и излезе в отпуск. Зам. главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов също е проверяван, но не е в отпуск. На данъчната администрация в София е възложена ревизия на сина на Сарафов, за да се установи има ли съответствие между получените доходи и имущественото състояние. Според публикация в сайта "Биволъ" синът на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който е роден през 1997 г., има апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хил. лв. Те са придобити през 2018 и 2019 г.

Върховната касационна прокуратура и антикорупционната комисия започнаха и проверка как министърът на туризма Николина Ангелкова и депутатът от БСП Валери Жаблянов са придобили имотите си в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Самият Симеоново е некадърен бърборко, лошо владеещ български език. А тезата му е смешна. Съдейки по качеството на законодателната база, развитието на икономиката, социалното напрежение, тоталното недоверие във всички органи на властта, величаеща себе си "елит", парламента и правителството са некадърни. Обезкървяването на некадърните е за сметка на безнравствените. Та, според Симеонов, никой не бива да пипа статуквото, че ще стане по-лошо. И най-важното - Борисов отново е виновен само защото приема оставките, но не и за това, че е в основата на порочната система. Даже не е смешно. Жалка работа.

10.04.2019 15:04:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.