• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ДПС поиска оставката на Валери Симеонов

ДПС поиска оставката на Валери Симеонов

/КРОСС/ На фона на дебатите за оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, беше огласено още едно искане на оставка - този път на вицепремиера Валери Симеонов. Искането дойде от редиците на ДПС. Симеонов и Тодоров бяха обвинени за едно и също нещо - че са отправили индиректни заплахи в ефир към журналиста Виктор Николаев по време на гостуването си един след друг в сутрешния блок на "Нова телевизия" преди дни. След разразилия се скандал вицепремиерът постави ултиматум на медиите да му се извинят, защото недоволството по негов адрес по думите му е целенасочена клеветническа кампания.

Вчера за оставка на Симеонов настояха в своя официална позиция официална позиция "Движение Да България", "Демократи за Силна България", "Зелените", "Български земеделски народен съюз" и "ДЕОС".

От ДПС атакуваха Симеонов, чудейки се защо и неговата оставка не е на дневен ред.

"Ще подкрепим оставката заради всичко, което се случи от началото на това управление. БСП говори за езика на омразата сега, ние от две години говорим за този език - независимо към кого е насочен. Сега берем плодовете му", заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев, цитиран от Actualno.

„От високата трибуна на парламента този език става официален и той се пренася в медиите, в обществото. Какъв език има вицепремиерът Валери Симеонов? Неговата оставка защо не е тук? Тя е още по-лесна от тази на колегата Тодоров - тя е акт само на министър-председателя", обяви Цонев.

Той обеща ДПС да иска оставката на Валери Симеонов за всички случаи, в които си позволява да използва езика на омразата и да става символ на тази омраза.

"Колегите от ДПС много искат да управляват с нас - това разбирам от този език на любовта, който се лее от трибуната, само че българският народ не го иска", иронизира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.