• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сенатор Линдзи Греъм изрази надежда Тръмп да забави изтеглянето от Сирия

Сенатор Линдзи Греъм изрази надежда Тръмп да забави изтеглянето от Сирия

/КРОСС/ Американският сенатор Линдзи Греъм, смятан за близък до президента Доналд Тръмп, изрази надежда, че американският държавен глава ще забави изтеглянето на американските части от Сирия.

След срещи в Анкара, сенатор Греъм заяви, че САЩ не бива да се изтеглят напълно, докато групировката “Ислямска държава” не бъде унищожена напълно.  Републиканецът от Южна Каролина посочи, че “целта за унищожаване на организацията “Ислямска държава" все още не е постигната” и добави, че американско изтегляне без план ще доведе до хаос и до ситуация, много по-лоша и от тази в Ирак.

Греъм изтъкна, че ръководителят на Обединения комитет на началник щабовете на американската армия ген. Джоузеф Дънфорд разработва заедно с Турция план за отстраняване на кюрдските сили от Северна Сирия. Анкара счита сирийските кюрдски организации за свързани с ПКК, срещу която Турция е във война от 1984 г.

Линдзи Греъм акцентира върху важността Турция да бъде защитена и да бъде разрешен проблемът, който САЩ са създали за Анкара, въоръжавайки Силите за народна защита. Кюрдската организация беше ключов съюзник в американската борба срещу джихадистките групи.

Греъм беше приет в петък от Реджеп Ердоган в президентстския комплекс "Бештепе". Срещата им продължи около 2 часа и половина, а на нея са били обсъждани двустраните турско-американски отношения и ситуацията в Сирия. Срещата между сенатора и турския държавен глава е втора за последните шест месеца.

Пак в петък сенаторът се срещна с турския външен министър Мевлют Чавушоглу и министъра на отбраната Хулуси Акар, както и с ръководителя на специалните служби Хакан Фидан.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.