• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Януари се предава: дъжд и меко време в следващите 7 дни

Януари се предава: дъжд и меко време в следващите 7 дни

/КРОСС/ Днес ни очаква пореден януарски ден с меко време. Облачността ще бъде променлива, но предимно средна и висока. Температурите ще бъдат от 5 до 11 градуса. Довечера облачността ще се увеличи и през нощта ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат от нула до 6 градуса, а дневните от 5 до 10 градуса. Ще бъде облачно, на места в Дунавската равнина ще превали слаб дъжд, а в планините - слаб сняг. В източните райони и планините ще духа слаб вятър от юг и югозапад.

През нощта срещу неделя слаб дъжд ще превали в южните и югоизточни райони, а слаб сняг е възможен в най-крайните северозападни райони. Минималните температури в неделя ще са от минус 1 до 5, а дневните - от 3 на северозапад до 11 в югоизточните райони.

В източната част на страната и планините на Южна България ще духа слаб вятър от юг, а в западната половина на Дунавската равнина - от североизток. През деня ще бъде облачно, с превалявания от предимно слаб дъжд.

В планините през двата почивни дни времето ще предостави добри условия за ски. Температурите на 1200 метра надморска височина утре ще бъдат около нулата, а в неделя - до 1-2 градуса над нея. В планините на Южна и Източна България ще мъде още малко по-меко. Ще бъде предимно облачно, като слаби превалявания от сняг, в ниските части - от дъжд, са възможни в неделния ден в Западна и Централна Стара планина и Рило-Родопската област. Почти тихо или със слаб вятър от юг.

В понеделник ще бъде почти без валежи, с минимални температури от нула до 4 и дневни от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна.

Във вторник за кратко от североизток ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще бъде значителна, но преваляванията ще бъдат слаби и на отделни места - предимно слаб дъжд на юг и съвсем слаб сняг или дъжд на север. Минималните температури ще са от около минус 2 до плюс 3 а дневните от 3 до 8 градуса. В сряда, според предварителните прогнози, температурите отново чувствително ще се повишат.

Минималните ще са от нула до 4 градуса, а дневните - в широк интервал от 4,5 градуса на северозапад до 13, 14 на изток и северно от планините. Вятъреът ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен и силен, като северно от планините не са изключени и фьонови ефекти и бурни пориви на вятъра. Все пак до този процес има 5-6 дни и подробностите по тези параметри ще доуточняваме в следващите дни. Следете прогнозите ни.

Според прогнозите на моделите, които подлежат на доуточнение с наближаването на този период - втората половина на следващата седмица, времето в по-голямата част на страната ще бъде доста по-топло от обичайното за януари, с близки до мартенските температури. По-ниски температури са възможни в някои дни в северозападните части на страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.