• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Между Брюксел и София

Между Брюксел и София

/КРОСС/„Аз нямам никакви проблеми с Европарламента, въпросът е Европарламентът да свикне с мен". Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ евродепутатът Андрей Слабаков. „Много е тромаво и бюрократично, но свиквам постепенно", допълни той.

Евродепутатът съобщи, че участва в три комисии, по култура и образование, по петиции и по екология. „Не знам точно как ще поскъпнат билетите. Това с поскъпването, според мен, няма никакъв смисъл. Т. е., това за железопътния транспорт съм „за". Има си влакове, вървят с по 200-250 км в час, спират на 3 места, нямаш никакви проблеми", коментира Слабаков предложението за поскъпване на самолетните билети във връзка с нова екотакса. Той съобщи още, че във връзка с участието му в Комисията по екология, на 19-и този месец организира в Брюксел събитие във връзка с проблемите на пчеларите, които се превръщат, по думите му, в екологичен проблем и е поканил на него български пчелари. „Нас не ни харесват. Ние сме изпълнили абсолютно всички изисквания. Не знам защо не сме в Шенген. Това, за мен, е изключително странно", каза Слабаков по въпроса за членството ни в Шенген.

Той съобщи още, че се занимава с проблемите на грамотността и полуграмотността в Европа. „Водещите държави по неграмотност са Франция, Германия, Великобритания. Ние сме добре, колкото и невероятно да изглежда", подчерта евродепутатът. „Трябва да вземат някакви мерки, защото това е чудовищно. Аз знам, че политиците харесват неграмотни и полуграмотни хора, защото лесно се манипулират", подчерта той. „Турция, разбира се е на дневен ред и затова се говори най-много за нея. Но, има си проблеми. Като се започне от екологични и всякакви.

Това, което мен най-много ме тревожи, че отново култура и образование и всичко останало е забито в ъгъла, най-не му се обръща внимание", коментира Слабаков приоритетите на Европарламента. Като цяло, Слабаков остро критикува старите членки на Европейския съюз. Във връзка с това, на въпрос, какви би искал да вземе за България от културната политика на Европа,Андрей Слабаков отговори: „Културната ни политика на нас винаги ни е куцала. Т. е., Франция има културна политика и винаги е имала, и културата винаги е била приоритет. Т. е. за това им се възхищавам. Но, някак си трябва да видим, как да усвояваме повече европейски фондове. Но смятам, че просто обърната е системата. И там някак си се толерират френските проекти. Има ли френско участие, той минава, ако няма френско участие, трябва да има немско. И затова Източна и Централна Европа практически са абсолютната нула".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Помнещ

Както имаме предвид общопланетарното значение на господина Европата и Европарламентът да си опичат овреме акъла, че.....

17.11.2019 10:42:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.