• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Арестувана е 29-годишна банкерка, теглила пари от сметките на клиенти, липсват около 400 000 лв.

 Арестувана е 29-годишна банкерка, теглила пари от сметките на клиенти, липсват около 400 000 лв.

/КРОСС/ Банкова служителка, според непотвърдена информация управителка на банков клон в Нова Загора, е задържана от полицията за злоупотреби в особено големи парични размери. 29-годишната банкерка е отклонявала суми от сметки на клиенти и ги е прехвърляла към свои лични. Тя е задържана за 72 часа в полицията в Сливен.

Заподозряна е, че е отклонила към собствени сметки около 400 000 лева. Работата по случая е започнала в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката, каза старши комисар Димитър Величков - директор на OДМВР-Сливен.

„За момента се работи все още по случая за изясняване на цялостната фактическа обстановка. Чакаме одита на банката да ни кажат точната сума, която е присвоена. Също не конкретизирам, дали е шеф или точно каква служителка е. Пак казвам работи се по случая. На по-късен етап ще бъдете запознати", каза Величков.

В хода на проведените разследвания в имотите, обитавани от задържаната банкерка, са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. За случая е уведомена Окръжната прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. На служителката е повдигнато обвинение. С прокурорско разпореждане й е наложена мярка „Задържане под стража" за срок до 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане.

От банката изпратиха до „Хоризонт" официална позиция по случая. Веднага след като е регистрирана нередност от вътрешната банкова система за сигурност и надзор по случая е назначена проверка. Все още се изясняват детайли по случая. Информирани са съответните и отговорни органи, категорични са от банката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.