• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Курортите отбелязват Деня на снега с безплатни уроци през уикенда

Курортите отбелязват Деня на снега с безплатни уроци през уикенда

/КРОСС/ Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на снега с безплатни уроци, състезания и атрактивни демонстрации. Боровец ще открие програмата в събота, а събитието на Витоша и Пампорово ще се проведе в неделя.

Началото на Боровец ще бъде дадено в 10 ч., като последното занимание за деца започва в 14 ч. Инструктори от "Бороспорт" ще водят безплатни уроци по ски и сноуборд, а организаторите обещават игри и забавления за цялото семейство.

През целия ден дневната лифт карта за деца до 13 години ще струва 1 лев. Между 11 и 12 ч. всеки, който иска да опита тръпката от състезанията по слалом, ще може да се спусне по трасе пред хотел "Рила".

В отбелязването на "Световния ден на снега" ще участва Планинската спасителна служба, от която ще демонстрират техники по безопасност в планината. Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил ще организира търсене на съкровище, където ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.
Програмата на Витоша ще започне в 12 ч. и ще продължи до 15 ч., като дейностите в неделя ще се проведат на писта за ски бягане "Универсиада", плац "Витошко лале" и ски зона "Алеко", съобщават организаторите от "Витоша ски".

Акцентът тази година е популяризирането на ски бягането като спорт, като професионални инструктори ще водят безплатните уроци. Програмата включва още открита тренировка по ски бягане, ходене със ски и снегоходки и др.

Гост на събитието ще бъде най-добрият български състезател в ски бягането Веселин Цинзов. Той е многократен балкански и републикански шампион в дисциплината, като представи страната на три олимпийски игри.

Пампорово ще отбележи Световния ден на снега в неделя от 10.30 ч. Организаторите виждат събитието, като една от основните мисии, която "да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по възможно най-приятния и забавен начин".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.