• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

АБВ: Градската среда, сигурността и застрояването са най-проблемните сфери в София

АБВ: Градската среда, сигурността и застрояването са най-проблемните сфери в София

/КРОСС/ В София се проведе пресконференция на Софийската градска организация на АБВ, на която организацията посочи проблемите области, на които е необходимо да се обърне внимание.

"Кръгът на темите, които ни вълнуват е широк: градската среда, сигурността в града, култура, спорт, екология, градското застрояване. Към всеки един от тези въпроси ние имаме конкретни идеи и предложения. За съжаление имаме само един общински съветник и възможностите ни за пряко въздействие са лимитирани, но ние имаме своите инструментите за решаването им. Това например е гражданското общество, също ние много разчитаме на медиите", каза председателят на АБВ - София Емил Кало.

Според него застрояването на големия брой велоалеи не доведе до реалното им използване в пълен обем, а по-скоро става дума за усвояване на средства. „Никой не направи анализ на това как върви кривата на нарастване на закупуване на велосипеди спрямо построяването на велоалеите, което е най-показалнате корелация за това дали има реална полза и смисъл от тях."

Председателят на Софийската градска младежка организация на движението Пламена Пламенова отбеляза, че необходимо е запазването на културно-историческото наследство на града, но вместо това се наблюдава масовото му заличаване. На мястото исторически обекти се издигат недопустими инвестиционни проекти, като институциите не се допитват до гражданите по тези въпроси и често не работят. „Необходими са мерки, трябва да има общо регулиране на фасадите на сградите, за да можем да запазим автентичния вид на София", допълни тя.

„София догодина председателства Съвета на Европейския съюз, това значи, че всичките прожектори ще са насочени към нея. Ние трябва по най-добрия начин да представим културното си наследство, трябва да развиваме културния, православния, но също и спа-туризма", каза още Пламенова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.