• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Министър Банов пожела успех на "Алея на книгата"

Министър Банов пожела успех на "Алея на книгата"

/КРОСС/ Министърът на културата Боил Банов пожела успех на "Алея на книгата" и поздрави организаторите на събитието - Асоциация "Българска книга", съобщи пресцентърът на министерството на културата. Той благодари и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, и на Столична община за усилията да популяризират българската култура и духовност не само в София, но и в цялата страна.
"Витошка" е най-одухотворена и красива в този си вид - покрита с книги и пълна с четящи хора", каза министър Банов. Той беше и един от първите, които купиха книги от изложението.

"Щастлива съм, че София се превърна в четящ град", каза от своя страна кметът на София. Йорданка Фандъкова отбеляза, че читателите на Столичната библиотека са се увеличили с над 1500 души само за една година и обърна внимание на многобройните програми на общината, които насърчават четенето и любовта към книгите.
Министърът на културата участва в официалното откриване на седмото издание на изложението, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кмета по култура на Столичната община Тодор Чобанов и заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, което се състоя на тази вечер в началото на пешеходната зона на бул. "Витоша", до паметника на Алеко Константинов.

"Алея на книгата" продължава до 15 септември включително и отново ще предложи на жителите и гостите на града богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Тази година в събитието участие са заявили рекорден брой издателства и книгоразпространители. Над 70 от тях ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри от пресечката на бул. "Витоша" с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.