• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

арх.Сергей Кузнецов: София е с голям потенциал

арх.Сергей Кузнецов: София е с голям потенциал

/КРОСС/ Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община, с подкрепата на Асоциацията на Архитектите в България стартират поредица от събития „Разговори за града“.

Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община, с подкрепата на Асоциацията на Архитектите в България стартират поредица от събития „Разговори за града“, с която целят да представят международни практики в областта на градското планиране и да проведат дискусии по отношение на действията на местните власти и политиките на градското планиране. Гост на първото от поредицата събития беше главният архитект на Москва - арх. Сергей Кузнецов, с фокус върху промяната на град Москва, стратегическото развитие и регионално разпределение като столица и оползотворяването на вече значими и емблематични локации в мегаполиса.

„Фокусът ни е ориентиран към промяна на публичните пространства в София, като вярваме, че с добрата комуникация с хората, ще успеем заедно да подобрим облика на нашия град“, коментира арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. Той допълни, че предприетите мерки по отношение на подобряване облика на централните градски части са в правилната посока и с взаимните усилия на гражданите и институциите София може да се превърне в град за хората.

Именно промяната в нагласите на хората е основоположна за успеха на градската трансформация според думите на арх. Кузнецов. Той определи София като компактен, зелен и благоприятен по отношение на климата град. Според арх. Кузнецов градът ни има голям потенциал за освобождаване от автомобилите в центъра и подобряване на условията за велосипедисти и пешеходци.

София и Москва са два от градовете, които следват методологията на световноизвестния датски архитект Ян Геел. На 17 октомври пред Съдебната палата в София ще бъде представена и изложбата, посветена на 18-те стъпки, които представят отделни проекти в София, като част от тях са удължаването на пешеходните зони и тяхното обвързване, въвеждането на успокоено движение в малките улици в историческия център на града, разкриването и експонирането на културно-историческото наследство.

Следващото събитие ще се проведе на 17 октомври във Военния клуб, като специални гости ще бъдат главният архитект на Белград арх. Милутин Фолич и арх. Йохан Анри и арх. Фрейк Персайн от брюкселската международна практика 51N4Е.

„Разговори за града. Трансформация“ е отворена за всички желаещи да присъстват на място.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.