• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Търговска мисия за ИКТ компании ще се проведе в Лондон

Търговска мисия за ИКТ компании ще се проведе в Лондон

/КРОСС/ В периода от 26 до 29 ноември 2014 г. представители на 15 български компании от сектор информационно-комуникационни технологии ще участват в търговска мисия до Лондон.

Проявата е организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност". Агенцията поема разходите на участниците за самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване и логистика на място.

В състава на търговската мисия до Лондон са включени представители на следните фирми: Антиподес ЕООД - София (разработване и внедряване на софтуерни системи), Бусофт инженеринг АД - Бургас (разработка и поддържане на софтуерни продукти, облачни услуги, аутсорсинг на софтуерни услуги), В&У" ЕООД - Варна (разработка на софтуер по задание на клиента), ДИ Консултинг ООД - София (разработване на софтуерни продукти), ИзиАдс ЕООД - София (интернет реклама), КомплитИТ ООД - София (стратегическо планиране и консултиране, графичен и потребителски дизайн, софтуерна разработка и интернет маркетинг на цялостни интернет и мобилни приложения), Мобайл Афеърс ООД - София (разработка, внедряване, дистрибуция и поддръжка на мобилни приложения за различни бизнес платформи), Мусала Софт АД - София (софтуерни решения, реинженеринг и интеграция на информационни системи, ИТ консултиране), Нюмарк ООД - Варна (дигитален маркетинг, разработка на софтуер и онлайн услуги), Нютек-БТ ООД - София (инженеринг, проектиране и разработване, интеграция, консултации, инсталация и сервиз на комуникационни и информационни системи), Оптилокал ООД - Варна (локално SEO за малки и средни бизнеси от различни ниши), Програмиста ООД - Пловдив (разработка, внедряване, обучение и поддръжка на стандартни и поръчкови софтуерни системи), Смартпро ООД - Варна (производствена, сервизна, консултантска и търговска дейност в областта на информационните технологии), Соларити БГ ООД - Пловдив (софтуер за енергиен мениджмънт за фотоволтаични системи), Фашън.бг ООД - Русе (разработване на комплексни решения за фирмено представяне и реклама в Интернет).

Поради голям интерес към проявата в мисията ще се включат и представители на други 7 компании при условия на самофинансиране, а именно: Аксидиа АД - София, Балкан Сървисис ООД - София, Барт ООД - Пловдив, Булуърк Къмпани ООД - София, Селматик ЕООД - Пловдив, СТС Софт АД - Габрово, Тетраком Интерактивни Решения ООД - София, както и на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) - София.

Със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Лондон за участниците в търговската мисия е организирана наситена делова програма. В първия ден на проявата ще се проведе среща с г-жа Таня Койчева, ръководител СТИВ Лондон. На българските мениджъри ще бъде представен обзор на ИКТ сектора във Великобритания и ще се изнесат презентации за създаване на търговско дружество и данъчна система, спецификата на продажбите, изграждане на клиентска мрежа, както и източниците за финансиране на ИКТ бизнеса в Обединеното Кралство. По време на посещение в The Bakery Worldwide местни специалисти ще представят предимства от партньорство с различни видове акселератори и ще запознаят с дейността на Tech City UK - най-големия клъстер на острова с над 2 300 фирми.

За участниците в търговската мисия е организирана работна среща в браншова асоциация Tech UK с презентации, споделяне на успешни бизнес практики от страна на специалисти от двете държави. Представителите на БАСКОМ ще запознаят чуждестранните партньори с развитието на българския ИКТ сектор и с възможностите за включване на фирми от сектора в проект FRACTALS, финансиран от ЕС.

В заключение на търговската мисия българските мениджъри и специалисти ще посетят The Business Show 2014 - най-мащабна специализирана изложба във Великобритания за стартиращи и развиващи се компании.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.