• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за утре, 7 май

Предстоящи събития в страната за утре, 7 май

/КРОСС/ ***

Панагюрище.
От 13 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва във втората национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика" в хотел „Каменград".

***
София.
От 9 ч. ще се проведе пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10 ч. ще започне заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 8.30 ч. пред служебния вход на сградата на Народното събрание ще се проведе протест срещу узаконяването на търговията с уличното паркиране.

***
София.
От 9 ч. в парк-хотел „Москва" ще се състои Международната конференция „Горското стопанство - мост към бъдещето".

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10 ч. 14 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Боянов и Продан Кръстев за извършване на документни престъпления.

***
София.
От 11 ч. Сдружение „Български лекар" с председател д-р Андрей Кехайов свиква пресконференция в пресклуба на БТА във връзка с предстоящия 63-ти редовен събор на Българския лекарски съюз.

***
София.
От 11 ч. в изложбена зала „Архиви" на ул. „Московска" 5, Държавна агенция „Архиви" организира пресконференция, на която ще бъде представена новата дигитална колекция: „България и Втората световна война (1939-1945 г.)"

***
София.
От 11 ч. в Административната сграда на УМБАЛ "Света Анна" ще бъдат отворени офертите за изпълнение на обществена процедура за доставка на райска газ.

***
София.
От 12.30 ч. ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция по актуални политически теми в централата на партията на ул. „Врабча" 23.

***
София.
От 13 ч. ще се проведе пресконференция на Сдружение „Център Отворена врата" - Плевен, в партньорство с Фондация „Български център за джендър изследвания" - София по повод стартирането на проект за създаване на партньорска мрежа за сигурност и ефективна правна защита срещу домашното насилие и насилието основано на пола в Плевен, Велико Търново и София.

***
София.
От 14 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Българското дерматологично дружество на тема Национална кампания за превенция на рака на кожата - „ЕВРОМЕЛАНОМА 2015".

***
София.
От 15 ч. заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, на земеделието и храните Георги Костов и заместник-ректорът на Лесотехническия университет доц. д-р Петър Желев ще валидират пощенска марка на тема „„Екология - Лесовъдство в България" в Музея на съобщенията на ул."Гурко" 6.

***
София.
От 16 ч. в Зала „Йерусалим" Организацията на евреите в България „Шалом" ще отбележи „70 години от края на Холокоста и победата над нацизма" с тържествено събрание и церемония по награждаване на ветерани, участвали в борбата срещу нацизма в "Еврейския културен дом, бул. „Александър Стамболийски" 50.

***
София.
От 18 ч. Националният граждански форум „Българка" и Фондация „Конрад Аденауер" организират обществена дискусия на тема „България и ЕС - равносметка" с лектор Филип Димитров в зала "Десислава" на в хотел "България".

***
Благоевград.
От 10 ч. с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Дядото на площад "Георги Измирлиев" ще бъде отбелязана 91-годишнината от смъртта на Димитър Благоев.

***
Благоевград.
От 11 ч. кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще се включи в инициативата за колоездачна обиколка на Благоевград, която ще премине под надслов „Спорт- бъди независим". Сборният пункт и старт за колоездачите пл. „Георги Измирлиев".

***
Бургас.
От 11 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за събитията организирани от Областния информационен център по случай Деня на Европа.

***
Бургас.
По случай "Европейска палитра на детското творчество" пред Община Бургас ще има откриване на мажоретките от детските заведения и участниците в инициативата. Дефилето ще премине по ул. "Александровска" до Дом "Лукойл".

***
Бургас.
По случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК-Бургас, ще проведе в залите на Казиното обучителни модули на различни теми.

***
Бургас.
От 19 ч. музикалното училище в Бургас ще представи спектакъл „Утре зависи от нас" в салона на НХК.

***
Варна.
От 10 ч. в залата на ОИЦ ще се състои пресконференция на екипа на Областния информационен център - Варна, на която ще бъдат обсъдени резултатите от допитване за това какво искат гражданите да се реализира с европейски средства в отделните общини в областта.

***
Варна.
От 11.30 ч. в Градска художествена галерия „Б. Георгиев" ще се проведе пресконференцията по повод откриването на първия фестивал за фотографско изкуство в града „Варна Фото Фест".

***
Варна.
От 14 до 16 ч. общинският съветник от ПП ГЕРБ Станислав Иванов ще проведе срещи с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18 ч. лидерът на ПП „Движение 21" Татяна Дончева ще се срещне с граждани в зала № 4 („Пресцентър") при Фестивален и конгресен
център-Варна.

***
Велико Търново.
От 9.30 ч. Великотърновски окръжен съд ще заседава по делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Савов.

***
Велико Търново.
От 11 ч., в зала "Европа" на Ректората ще се проведе пресконференция на ректора на Великотърновския университет проф. д.п.н. Пламен Легкоступ и неговия екип.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в зала 302 ще се проведе пресконференция във връзка с провеждане на пролетния етап на кампанията "Движи се и победи" в рамките на програма "СИНДИ".

***
Велико Търново.
От 13 ч. в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция по повод провеждането на XIX Старопланински събор "Балкан фолк 2015".

***
Велико Търново.
От 18.30 ч. ще бъдат представени „Предизвикателство за сетивата"- Културен център „Хлебна къща", Самоводска чаршия, до Шекерджийницата.

***
Велико Търново.
От 19 ч. ще се състои представяне на книгата на Димитър Димитров „Светът на българската армия".

***
Горна Оряховица.
От 17 ч. на пл. "Георги Измирлиев" ще бъде открита Средношколска
борса. "Младите хора в Европа" - хепънинг по повод Европейската седмица
на младежта.

***
Горна Оряховица.

От 18 ч. в НЧ "Напредък - 1869" започва концерт на ВС "Нова музика" и
балет "Калина".

***
Златарица.
От 10 до 13.30 ч. Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще организира изнесена приемна в сградата на Общинска служба по земеделие в Златарица.

***
Кюстендил.
От 18 ч. на площада пред драматичния театър ще се проведе детски празник „Да докоснеш дъгата".

***
Кюстендил.
От 18 ч. в читалище „Братство" се организира рецитал по повод 70 години от края на Втората световна война.

***
Кюстендил.
От 19 ч. в ХГ „Вл. Димитров - Майстора" ще се състои концерт на Даниел Трингов и Сифей Уен.

***
Пловдив.
От 9.30 ч., в 10 зала Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май миналата година прегази на автобусна спирка в Пловдив 16-годишната Катерина Матеева.

***
Пловдив.
От 13 ч. в Регионален исторически музей - Пловдив, зала Съединение ще се проведе тематичен форум „Култура, имоти и туризъм - предизвикателства и възможности".

***
Русе.
От 12 ч. в Община Търговище, генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко ще връчи юбилейни руски медали на 10 ветерани от войната, които са от областта, по случай 70- та годишнина от края на Великата отечествена война и Деня на победата 9 май.

***
Стара Загора.
От 11 ч. кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще демонстрира пред журналисти работата на сепариращата инсталация, която се намира в кв. Индустриален.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.