• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Вестник "Земя" съобщава, че 1839 българи са посрещнали Великден в "Пирогов". Това са с близо 400 пациенти повече за последните 4 години, уточнява изданието.

Вестник "Труд" акцентира върху броя на малките пациенти по празниците. Изданието посочва, че "474 деца приети в "Пирогов" по Великден". По информация на лечебното заведение броят на пациентите, приети в Детското спешно отделение, е рекордно голям - със 130 повече в сравнение със същите периоди от последните 4 години.

"Имотните данъци може да се вдигнат догодина", информира вестник "Сега". Всекидневникът посочва, че управляващата коалиция е обещала да няма вдигане на данъците по време на четиригодишния мандат, но от догодина със сигурност един налог ще бъде по-висок. Данъкът върху недвижимото имущество ще скочи в много населени места - не заради вдигане на ставките, а заради промяна в изчисляването на базата, върху която те се начисляват, уточнява "Сега".

"С влак от София до Бургас за 3 часа", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". По информация на изданието 41 мотрисни влака за близо 420 млн. лв. започват да поръчват железниците. Условията за обществената поръчка са почти готови и ще бъдат обявени до седмици. Първите ще тръгнат по линиите между София и Бургас и София и Свиленград. Те ще са с 6 секции, като в 1-а класа ще има луксозен ресторант с меню и сервитьори. В мотрисите ще може да се превозват велосипеди, ще има климатик и Wi-Fi. С тях разстоянието от София до Бургас ще се взима за около 3 часа при средна скорост 160 км/ч. Самите мотриси могат да развиват и 200 км/ч, но инфраструктурата ни не е пригодена за това, коментира изданието.

"Слагат ни ековинетки", информира от първата си страница вестник "Стандарт". Всекидневникът уточнява, че стикерите ще са в 3 цвята, обозначаващи колко замърсява автомобилът. Те ще бъдат въведени у нас до 2-3 месеца и ще се поставят по време на годишните технически прегледи.

"Половината българи очакват световна война", пише вестник "Дума" като се позовава на изследване на "Галъп интернешънъл". Според данните около 3 млн. българи очакват нова световна война, като близо 1,9 млн. души, или 34 на сто, допускат, че някоя от глобалните световни сили може да използва ядрено оръжие. От тях 63% казват, че това е малко вероятно или е изключено. 30% от запитаните са на мнение, че правителството не се справя с външнополитическите дейности, а 8 на сто не са сигурни в мнението си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.