• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София.
От 9 ч. ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.30 ч. пред Народния театър „Иван Вазов" министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият изложба от фотографии, финалисти в конкурса на Европейската агенция по околна среда за 2014 г., озаглавена „Околната среда и аз".

***
София.
От 9 до 17 ч. в конферентна зала на хотел „Шипка" ще се състои семинар на тема „Телефонни продажби и умения за комуникация по телефона".

***
София.
От 9.30 ч. на тържествена церемония в Аулата на СУ, проф. Харалд Хепнер от Университета „Карл Франц" в Грац (Австрия) ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

***
София.
От 10 до 13 ч. и от 14 до 17 ч. във „Венус Конферентен Център'' ще се състои кръгла маса, организирана от Национална служба по зърното във връзка с реализирането на проект с регистрационен номер на договора: А13-31-1/03.06.2014 г. „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, чрез внедряване на информационна система и 7 електронни административни услуги в Национална служба по зърното", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейски и социален фонд.

***
София.
От 10.30 ч. в Клуба на народния представител в навечерието на 24 май ученици от столичното частно Средно общообразователно училище ЕСПА ще поздравят народните представители и гостите на парламента.

***
София.
От 11 ч. в Adi's Cook & Book на ул. „Будапеща" 31 ще бъде представена инициативата „Заедно в бизнеса, заедно за обществото" - дарителска инициатива под патронажа на Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

***
София.
От 11 ч. в Голямата зала „Проф.д-р Асен Златаров" на ХТМУ ще бъдат връчени дипломите на завършващите магистри. Преди това в спортния комплекс на ХТМУ ще се проведе спортен празник от 10 до 14 часа.

***
София.
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с възобновяването на четиривековната традиция за литийно шествие в памет на мъченичеството на св. Георги Софийски Най-нови.

***
София.
От 18 ч. в клуба на ГЕРБ-район „Слатина" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще се срещне с граждани.

***
София.
В Националният исторически музей ще бъде уредена изложба от произведения на ученици от Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино, Врачанско. Изложбата ще продължи до 5 май.

***
София.
От 18 ч. в зала 7 на НДК ще се проведе награждаването на финалистите в Националната литературна награда за Български роман на годината „13 века България", 2014 .

***
София.
От 18.30 ч. зала 2 на Съюз на архитектите в България ще се състои лекция-беседа на тема „Един малко известен епизод от историята на модерното изкуство: Жорж Папазов и Ролф де Маре в България през 1934 г." с лектор проф. Андрей Наков.

***
Благоевград.
От 9.30 ч. в зала „22 септември" на Община Благоевград ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 18 ч. на Камерна сцена Театър „Реплика" ще бъде представена пиесата от Джон Озбърн „Обърни се с гняв назад". Това е едно представление за „сърдитите млади хора", а в главните роли влизат Ованес Торосян, Милена Ерменкова и Юлиян Петров. Финалният театрален щрих за благоевградската публика ще бъде даден в 19 ч. на Голяма сцена с постановката на Народен театър „Иван Вазов" - „Солунските съзаклятници".

***
Бургас.
От 20 ч. на стадион „Лазур" часа ще започне финалният двубой на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. За събитието в Бургас ще пристигне президентът на УЕФА Мишел Платини.

***
Бургас.
От 18.30 ч. в Морската градина, ПМГ „Акад. Никола Обрешков" ще отличи ученици от 5 до 12 клас, лауреатите от международни и национални състезания на открита церемония на сцена „Охлюва".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА - Велико Търново ще бъде представена дейността на общинския фонд „Ин витро" в Павликени.

***
Велико Търново.
От 15 ч. журналистическа делегация от КНР в състав от шестима души, в която са включени ръководители на Общокитайската асоциация на журналистите и на китайски медии ще се срещнат с кмета Даниел Панов. Китайските журналисти имат желание да се срещнат с български журналисти.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. ще се състои представяне на Анелия Гешева от Марина Петрова - Читалня на РНБ „П.Р. Славейков" .

***
Велико Търново.
От 19 ч. ще бъде представен спектакъл на театър Шумен в Салон на НЧ „Надежда".

***
Враца.
От 15 ч. в заседателната зала на община Враца, кметът Николай Иванов ще връчи грамоти на номинираните ученици предложени за Наградите на Кмета на Община Враца в системата на народната просвета и в областта на културата по случай 24 май

***
Добрич.
От 10 ч. в малка заседателна зала на Община град Добрич -ще се състои пресконференция по повод издадения CD „Произведения на Петър Крумов в репертоара на хорове от Добрич", издаден с финансовото съдействие на Сдружение „Музикаутор" и Община град Добрич.

***
Казанлък.
От 18.30 ч. в пространството на площад „Севтополис" ще бъде открита изложба „Благословената долина".

***
Кюстендил.
От 18.30 ч. в залата на читалище „Братство" ще бъдат връчени знаците „Почетен гражданин на Кюстендил" на доц. д-р Олег Чолаков и големият йодлер Георги Чолаков.

***
Пловдив.
В 12 ч. в Заседателната зала на Почетното консулство на Украйна, ще се състои среща на почетните консули и посланика на Украйна в България.

***
Пловдив.
От 21 ч. в Цар Симеоновата градина, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в официалната церемония по откриването на един от символите на Пловдив - възстановените „Пеещи фонтани".

***
Сливен.
19-ти Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници" започва в Сливен. Тази година се включват детски танцови формации от 13 държави и 8 детски формации от Сливен.

***
Созопол.
От 11 ч., кметът на община Созопол официално ще открие новото футболно игрище в с. Росен.

***
Стара Загора.
От 19 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей ще се проведе тържествената церемония за връчване на Националната литературна награда „Акад. Николай Лилиев" и наградите „Стара Загора" и „Млада Загора"

***
Шумен.
В 13 ч. кметът на Община Шумен Красимир Костов ще приеме заместник-министъра на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов.

***
Шумен.
От 17 ч. в зала 363 на община Шумен ще се състои церемония по удостояване на зрелостници с почетното отличие „Първенец на випуск 2015".

***
Ямбол.
От 20.30 ч. в градския парк жителите и гостите на Ямбол ще имат възможността да се насладят на най-мащабната продукция на ансамбъл „Чинари"-„Болярите на танца".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.