• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Калоян Паргов: Търсим софийския Румен Радев

Калоян Паргов: Търсим софийския Румен Радев

/КРОСС/ Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов в интервю за радио К2 по актуалните теми - за управлението на София, подготовката на левицата за местните и избори и предстоящия конгрес на партията.

- Новата наредба за ред в София. Аргументът на г-жа Фандъкова е, че тази наредба не е променяна от '90-те години, нужна ли е все пак някаква промяна и в каква посока?

- Чух коментари за това дали трябва да се пие бира в парка или не. Ако общината го забрани, то тогава трябва да осигури достатъчно кафенета и достатъчно кошчета, след като хората не могат да я пият разхождайки се в парка и говорейки си.

Един от големите проблеми наистина е свързан със шума, особено в жилищните квартали. Общината обаче едва ли някога ще успее да си събере парите от санкциите по тези нарушения. Защото всички ние ставаме свидетели на подобни неща в комплексите, където живеем и виждаме как се реагира.

Аз и моите колеги искаме заместник-кмет по сигурността, защото Йорданка Фандъкова очевидно не притежава такива квалификации и възможности, въпреки че се е нагърбила с тази тежка и непосилна задача. На второ място общинска полиция трябва да има правоохранителни функции. На трето място стои въпросът със сигурността на гражданите. Предложението на „БСП-лява България" е етажната собственост да закупи камери, които да бъдат свързани с Районните полицейски управления. Така ще могат да се наблюдават нередности в жилищните комплекси в реално време и да се изпращат патрули.

Това са нашите виждания за сигурността в столицата. А иначе дали ще гърмиш фойерверки, дали ще думка музика в поредното квартално заведение или ще използваш наредбата, за да възпрепятстваш всякакви протести, които не са ти удобни на теб и по политически причини, меко казано не е наредба за сигурността, а е наредба, която иска да прикрие слабости в управлението на столицата.

-Започвате ли да се готвите за следващите местни избори и как ще ги спечелите в София, след като загубихте в две села - Трън и Вълчидол от ГЕРБ?

- БСП не е спирало подготовката. Тя започна след измамата на предишните избори, когато всички видяха, че 90% от изборните протоколи бяха поправени. Активността на групата на „БСП-лява България" е голяма. Разбира се има и слабости, но подготовката е в ход от 2 години. БСП си има собствена визия за развитието на София, която съвсем скоро ще бъде представена пред медиите, защото е очевидно, че досегашната стратегия не решава проблемите на София.

- Калоян Паргов ли е по-достойният кмет на София от Фандъкова и Вие ли ще бъдете основният кандидат за кмет на БСП?

- БСП си е поставило за задача да намери такава фигура, която да привлича по-широко мнозинство извън партийното. Партиен ръководител като мен, едва ли би могъл да привлече това широко мнозинство.
Ние търсим софийския Румен Радев, този, който може да събере по-широка подкрепа и носи качествата на морал и почтеност, от които софиянци имат нужда!

Бъдещият кмет на София не бива да прикрива нередностите, както прави Йорданка Фандъкова, като една витрина, в която се инвестира много. Моделът на ГЕРБ обаче го има навсякъде и е въпрос на умение тези слабости да бъдат хванати с доказателства, защото БСП не бива да бъдат голословни.

-Свиква ли БСП извънреден конгрес на 28 октомври?

- Конгресът не е извънреден, защото той заседава минимум веднъж годишно. онгресът е следствие и това, което се е случило през последните няколко месеца. Дневният ред е свързан с това каква алтернатива е БСП. Дискусията ще бъде именно в тази посока. Разбира се фокус ще бъде и европредседателството и важните за нас приоритети, както и бюджетът за следващата година.

- Корнелия Нинова постоянно приканва Бойко Борисов да поиска вот на доверие от съпартийците си и от Народното събрание. В същото време Корнелия Нинова трябва ли да поиска вот на доверие от съпартийците си?

- Ако конгресът може да се счете за своеобразен вот на доверие, тогава трябва да видим как ще бъдат приети конгресните документи. Това обаче е чисто условно.

- Силен ли е гласът на вътрешнопартийната опозиция, има ли настроения срещу лидера на БСП? 

- Има натрупано напрежение, което избуява и в публичното пространство, и дава лоши сигнали на обществото. Вътрешнопартийна дискусия е имало през всичките 126 години от историята на партията. По-важно е да се обсъди какво правим с управлението на държавата, защото стоенето в опозиция има смисъл, когато го използваш за фундамент, върху който да стъпи бъдещото ти управление, когато спечелиш изборите. И второто, което е много важно - граденето на алтернатива на базата на реална политика. Нещо, което хората очакват, за да ни повярват.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сравнението е хубаво, но не става само с пожелания. На миналите избори Цветанов фалшифицира избора на Фандъкова и БСП не гъкна! И сега не им се чува думата като опозиция. Толкова си могат или слушкат и папкат?

14.10.2017 00:28:11

Анонимен

ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НА СТАВАТЕ ВИЕ ОТ БСП , ЩОМ ТЪРСИТЕ ДРУГ РАДЕВ.

12.10.2017 17:16:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.