• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната за утре, 30 март

Предстоящи събития в страната за утре, 30 март

/КРОСС/ ***

София.
На пл. „Свети Александър Невски" президентът Росен Плевнелиев ще посрещне с официална церемония президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович. Двамата президенти ще разговарят на четири очи, след което ще дадат съвместна пресконференция в Гербовата зала на „Дондуков" 2.

***
София.
Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия.

***
София.
От 17 ч. държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще участва в представянето на експозиция с отличията на демократично избраните президенти на страната в Националния военноисторически музей.

***
София.
От 9 ч. ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10 ч. ще започне редовното седмично заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 11 ч. министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще присъства на представяне на резултатите от работата на Завода за механично-биологично третиране на отпадъци на София през първите шест месеца от откриването му.

***
София.
От 9.30 ч. в Централния военен клуб ще бъде открита конференцията „Радикализацията сред младите хора - новото предизвикателство пред Европа".

***
София.
От 9.30 ч. 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Бонев, И. Стойнов, М. Алексиев, С. Гевгелийски, Т. Георгиев, А. Кукурин, А. Начев, И. Дионисиев, Г. Гълъбов, Т. Велков, Т. Томов и А. Янакиев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.

***
София.
От 9.30 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу П. Дзивев, М. Велков, Г. Димов и Г. Ангелова, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10 до 14 ч. работници и служители от „София - БТ" АД организират протестен митинг на уличното платно пред служебния вход на сградата на Народното събрание по повод предприетите действия на мениджърския екип на „София-БТ" АД за уволнение на персонала на дружеството.

***
София.
От 10 до 17 ч. в Голямата конферентна зала на УНСС ще се проведе национална конференция на тема „Медиите и бежанците".

***
София.
В хотел „Хилтън", София, ще се проведе национален информационен ден във връзка с предстоящото обявяване на Втората покана за набиране на проектни предложения по Програма за междурегионално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА" 2014-2020 г.

***
София.
От 10 ч. 17-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
Сашо Тръпков, на когото са повдигнати обвинения за взимане на подкуп.

***
София.
От 10 ч. 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Т. Събев, О. Илиев, М. Стоянов, Х. Бръмбашки, М. Петров, И. Еленков, П. Костадинов и И. Георгиев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Колев,Г. Пашов, В. Петков, Г. Стефанов, Т. Атанасов, С. Георгиев, П. Иванова, Р. Петров, Г. Георгиев, Р. Рашков и Я. Якубов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Й. Николов, П. Петров, М. Андонова и Ч. Стоилов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Т. Пушкаров, на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 11 ч. омбудсманът Мая Манолова ще внесе Годишния доклад на институцията за 2015 година в Народното събрание.

***
София.
От 11.30 ч. в зала „Запад" на парламента председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители ще обсъдят с членове на Съвета на жените в бизнеса в България участието на народни представители в предстоящата международна конференция „Глобален форум на жените-лидери", която ще се проведе през май в София.

***
София.
От 11.30 ч. в часа в зала "Огледална" на Народното събрание ще се проведе срещата между Съюза на съдиите в България и ПГ на АБВ.

***
София.
От 12 ч. в зала „Изток" на Народното събрание ПП АБВ организира дискусия по демографската политика. Ръководството на АБВ ще даде пресконференция по темата в 13.00 ч., в същата зала „Изток" на Народното събрание.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Христина Христова, председател на Института за семейна политика, ще коментира възможностите и ефектите на елементи от семейната политика.

***
София.
От 13.30 ч. 24-ти състав на Софийски градски съд ще заседва по делото срещу Кирил Симеонов за убийството на финландеца Яри Салминен .

***
София.
От 14 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу К. Коцев, С. Антов, Г. Ангелова и И. Маникатов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15 ч. зала „Триадица" на Гранд Хотел София пресконференция ще даде Дейвид О‘Брайън, главен търговски директор на Ryanair.

***
София.
От 17 ч. в аула „Раковски" на Военна академия „Г. С. Раковски" ще бъде представена книгата „Опитът от участие в операции за поддържане на международния мир и сигурност" с авторски колектив кап. I ранг проф. д. с.н. Янцислав Янакиев, м-р д-р Пламен Петков, м-р Златко Иванов и д-р Петър Димитров.

***
София.
От 17 ч. в заседателната зала на Института по математика и информатика при БАН ще се състои тържествена церемония, на която ще бъдат наградени българските победители в Австралийското математическо състезание за 2015 година.

***
София.
От 18 ч. в галерия „Шипка" ще бъде открита Изложба на новите членове на Съюза на българските художници - сесия 2016 .

***
Бургас.
От 10 ч. пред МБАЛ-Бургас ще се проведе протест на общопрактикуващите лекари.

***
Бургас.
От 11.30 ч. кметът на Община Бургас Димитър Николов ще посети напълно завършеното и вече достъпно за хората благоустроено вътрешноквартално пространство между блокове 453-455-456-457-459 в зона „Б" на к-с „Меден рудник".

***
Бургас.
От 14 ч. в Зала № 4 на Експо център „Флора Бургас" Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Фондация "Солидарно общество" организират семинар на тема: „Европейски перспективи пред развитието на социалната икономика в България".

***
Бургас.
От 14 ч. в Апелативен съд Бургас ще бъде разгледана жалбата на турския гражданин Байрам Караджа, привлечен като обвиняем за контрабанда на боеприпаси за огнестрелно оръжие.

***
Бургас.
От 18 ч. в Концертна зала на Музикалното училище ще се проведе концерт от поредицата „На концерт в сряда".

***
Бургас.
От 19 ч. в залата на ДНА (Военен клуб) ще се проведе концерт на Маргарита Хранова с Шуменска филхармония и хор "Родна песен".

***
Велико Търново.
От 10 ч. в малката заседателна зала на Общински съвет - Велико Търново ще се проведе Регионална среща-дискусия за оценка на процеса на деинституционализация на територията на Северeн Централен район.

***
Велико Търново.
От 16 ч. в Пети корпус на Великотърновския университет Светослав Малинов, член на Европейския парламент, ще изнесе пред студентите публична лекция на тема: „Съвременните предизвикателства пред ЕС".

***
Враца.
От 17 ч. в Малка зала на ХГ „Иван Фунев" при Регионален исторически музей-Враца ще се проведат XXVII Зимни четения на РИМ-Враца на тема „Обзор на документите на политическите партии от фонда на отдел „Нова история" при РИМ-Враца".


***
Враца.
От 17.30 ч. в читалнята на библиотеката при НЧ „Развитие - 1869" ще се проведе официално представяне на книгата „Древните българи - първите европейци и цивилизатори" на академик Владимир Цонев.

***
Горна Оряховица.
В двора на СОУ "В. Грънчаров" ще се проведе учение на тема Реакция при пожар в учебното заведение.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 ч. в НЧ „Напредък - 1869" Драматичен театър „Рачо Стоянов" - Габрово ще представи пиесата „Един Джаксън в повече" по Артър Нюфийлд.

***
Добрич.
От 9.30 и 10.30 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представена постановката „Лека нощ, съкровище".

***
Добрич.
От 11 ч. пред сградата на Диагностично-консултативния център 1 (ДКЦ) ще се състои протестен митинг на общопрактикуващите лекари от Добричка област.

***
Добрич.
От 17.30 ч. в Младежки център - Добрич ще се проведе концерт на Вокална група „Златно зрънце", озаглавен „Пролетно съзвучие

***
Добрич.
От 19 ч. в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът "Гастарбайтери".

***
Дряново.
От 13.30 ч. в Ритуалната зала на Община Дряново евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще представи пред ученици възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора за образование и младежко предприемачество, както и мерките за борба с младежката безработица.

***
Кюстендил.
От 12 ч. Административен съд-Кюстендил ще гледа дело срещу приватизация на бившата резиденция на Тодор Живков.

***
Несебър.
От 11 ч. на пристанището в Несебър ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ ще даде разяснения как ще се контролира забраната за улов на калкан, която влиза в сила от 1 април, както и санкциите за нарушителите.

***
Пазарджик.
От 9 ч. Окръжният съд ще проведе заседание по делото срещу 14-те обвинени за разпространение на идеите на „Ислямска държава".

***
Пазарджик.
От 9 ч. представители на ВМРО ще присъстват пред сградата на съда в Пазарджик, когато ще се гледа делото за разпространение на радикален ислям срещу Ахмед Муса и негови сподвижници.

***
Пазарджик.
От 15.30 ч. представители на двата учителски синдиката и училищното настоятелство при МГ "К. Величков" организират брифинг, на който ще представят информация за констатирани нарушения при изразходването на делегирания бюджет на учебното заведение.

***
Плевен.
От 10 ч. в зала "Плевен" на областната администрация в Плевен Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира конференции на тема: „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г."

***
Пловдив.
От 9 ч. в зала 1 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу
Дияна Г., Николай Щ. и Димитър Н., на които е повдигнато обвинение по 212 ал.5 от НК.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в зала 5 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу
Асен А., на когото е повдигнато обвинение по чл.343 ал.3 от НК.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Международен панаир Пловдив ще се проведе пресконференция по повод изложбата "Природа, Лов, Риболов 2016". На пресконференцията ще присъстват изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Тони Кръстев, заместник изпълнителният директор инж. Красимир Каменов и директорът на дирекция "Ловно стопанство" Румен Янкулов, а от Съюза на ловците и риболовците в България - председателят Иван Петков и главният секретар Васил Василев.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в ресторант-кафе „Ретур" ще се състои пресконференция за новия тенис сезон и предстоящия международен турнир по тенис „Plovdiv Cup" за юноши и девойки до 18 години /ITF/.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов ще участва в откриването на международното изложение „Природа, лов, риболов 2016" в Пловдив в Палата № 3 на Панаирния град.

***
Пловдив.
От 14 ч. кметът на Пловдив Иван Тотев и генералният директор на БТА Максим Минчев ще открият обновения пресклуб на БТА в града на бул. „6-ти септември" 140.

***
Пловдив.
Oт 17.30 ч. в Детския отдел на НБ „Иван Вазов" - Пловдив, ул. „Авксентий Велешки" №15, по инициатива на ЦДГ „Белослава", ще се състои среща с творческия екип на детската книжка "7 дни чудесни".

***
Сливен.
От 10 ч. в Пресклуб - Сливен ще се проведе пресконференция на общински съветници по повод намерението за емитиране на облигационен заем.

***
Сливен.
От 15 ч. в зала 105 на Община Сливен ще се проведе среща на кмета Стефан Радев с общински съветници по повод намерението за емитиране на облигационен заем.

***
Смолян.
От 15 ч. в Актовата зала на СОУ „Св. св. Кирил и Методий" ще се състои тържествен педагогически съвет по повод 160 години от основаване на училището.

***
Стара Загора.
От 10 ч. в зала 33 на Регионалния исторически музей ще се проведе Теоретична конференция, посветена на 140 години от Априлското въстание през 1876 г.

***
Търговище.
От 16 ч. в сградата на Клуба на НСО ще се състои заключителна пресконференция по проект „Работилница за усмивки".

***
Шумен.
От 10 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в област Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.