• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мобилният софтуер изпревари Холивуд по приходи

Мобилният софтуер изпревари Холивуд по приходи

/КРОСС/Преди няколко години пазарът на мобилни приложения практически не съществуваше. Днес обаче приходите от него са по-големи отколкото тези на Холивуд - символът на американската кино индустрия.

Само през миналата година Apple е изплатила на разработчиците на приложения за App Store над 10 милиарда долара - сума, която превишава постъпленията в касите на кината в САЩ, сочи анализ на Хорас Дедиу, публикуван в Business Insider, пише technews.bg.

Разбира се, Холивуд има и много други източници на приходи освен киносалоните, но и на пазара за мобилен софтуер участват и други големи играчи освен App Store, като на първо място това е Google Play Store за Android приложения. Сериозни постъпления генерират също пазарът на реклама и разработката на софтуер по поръчка.

Ако всички тези канали се съберат, то мобилният софтуер ще изпревари Холивуд по приходи, твърди Дедиу. Освен това пазарът на мобилни приложения расте с по-бързи темпове от киноиндустрията. Графиките сочат, че мобилният софтуер се намира в състояние на експоненциален ръст, докато киното почти не демонстрира ръст.

В допълнение, пазарът на мобилен софтуер изпреварва и останалите форми на видеосъдържание. Днес в този бизнес се въртят повече пари, отколкото в телевизионните предавания, прожекциите и продажбите на филми, взети заедно.

Още един любопитен факт - в сектора на мобилния софтуер в САЩ са създадени повече работни места отколкото в Холивуд. Само в екосистемата на iOS са заети 627 хиляди души, докато в Холивуд работят 374 хиляди.

Възприемането на явлението „мобилен софтуер" остава извън реалността, смята Хорас Дедиу. С други думи, много хора просто не осъзнават колко огромен е пазарът на мобилни приложения, колко пари генерира и колко бързо расте, заключава анализаторът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.