• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Сотир Цацаров: Нямам какво да крия по отношение на имотните ми сделки

Сотир Цацаров: Нямам какво да крия по отношение на имотните ми сделки

/КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров разпростраин становище до медиите заради публикация за негова имотна сделка и отразяването й в Имотния регистър, в което имало разлики.

„Готов съм да предоставя отново за публичен достъп документи, представени от мен и за нуждите на проверката във ВСС още през ноември 2012 г., по сигнал на медия преди седем години. Готов съм да представя и допълнителни такива, защото нямам какво да крия", се казва в становището на главния прокурор.

Сотир Цацаров посочва още, че всички негови имотни сделки са декларирани по съответния законов ред, като в годишните му имотни декларации са посочени действителните цени на придобиването им.

"За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации", казва още главният прокурор и допълва, че статията от 19 април е публикувана без автор.

Сотир Цацаров припомня, че журналистически материал за въпросната имотна сделка е публикуван и по време на процедурата за избор на главен прокурор, през 2012 г., когато той е избран да заеме тази длъжност.По думите му Етичната комисия на ВСС е извършила проверка на медийните публикации с такъв предмет, касаещи както тази, така и други имотни сделки, отразени сега отново. Сотир Цацаров заявява още, че въпроси, свързани с публикациите в тази насока са му били поставяни и при откритите изслушвания в комисията, а и по време на избора, предаван пряко по националната телевизия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.