• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Петдесетина души се събраха в защита на плажа Алепу

Петдесетина души се събраха в защита на плажа Алепу

/КРОСС/ Петдесетина души се събраха в защита на плажа Алепу. Недоволните протестират пред сградата на община Созопол против застрояването на местността.
"Искаме природа, не искаме бетон", скандираха протестиращите пред сградата на Община Созопол. Те се обявиха против плажът и въобще местността "Алепу" да се превърнат в поредния застроен бетонов комплекс по нашето Черноморие. Гражданите са категорични, че не вярват на кмета на Созопол Панайот Рейзи, който каза, че пътят в района е бил затворен заради желанието природата да бъде опазена и той да бъде асфалтиран. Според тях има достатъчно документи, че в района има частни имоти и засилен инвеститорски интерес и ще бъде построен голям хотелски комплекс на мястото на Алепу.
С плакат "Граждани срещу мафията" протестиращите призоваха прокуратурата да разследва действията на кметове по Черноморието, съобщи БНР.
Недоволството на гражданите ескалира, след като кметът на Созопол затвори преди седмица участъка, преминаващ до така наречения "шофьорски плаж". Мотивите на градоначалника бяха ремонт на пътя, обособяването му в пешеходна зона и липсата на водни спасители в района. Според мненията на протестиращите обаче причината са частни терени в участъка, предвидени за застрояване.
Сред протестиращите ще е и Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал".
"Моето искане е да се сложи веднага някакъв ред в тази община. По възможност, този кмет, според мен, не би трябвало да е отново кмет. Това е някакво пълно безумие, ако отново този човек стане кмет. Другото ми искане е абсолютно всички незаконни неща, които са предприемани в рамките на тази община, да бъдат разследвани. Ако е виновен, да си понесе последствията. Това е едно грабене на държавен ресурс в продължение на години", каза Русев.
Бариерите бяха премахнати след намесата на премиера Бойко Борисов. Протестът се провежда днес от 11.00 часа пред сградата на община Созопол.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.