• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Bluetooth устройство намира загубени вещи

Bluetooth устройство намира загубени вещи

/КРОСС/ Нововъведение в света на технологиите. Bluetooth устройство намира загубени ключове, портмонета, телефони.

Търсачът SpotyPal е едно от последните изобретения на гръцката IT компания Terracom Informatics, а мисията му е да събира, заедно със собствениците загубените им вещи.

Устройството тежи само 10 грама и е с размери 36 мм Х 36 мм, горе-долу колкото една монета. Създателите му са помислили и за взискателните си клиенти - SpotyPal се предлага в три цвята - червен, бял и черен. Освен това безпроблемно може да бъде закачен навсякъде - към ключодържател, портмоне, телефон, дори колело; водоустойчив е, а батерията му издържа около 12 месеца.
Всичко, което притежателите му трябва да направят е да свалят приложение на телефона си, да свържат двете устройства с Bluetooth и да разрешат услугите за местоположение.

SpotyPal разполага още със SOS бутон, в случай, че собственикът му се почувства застрашен в даден момент.
Ако той загуби някоя от вещите си, към която е прикачено устройството, е достатъчно да отвори приложението и да позвъни. SpotyPal издава силен звук, чрез който лесно може да бъде локализиран и загубеното да бъде открито. Ако обектът не е в близост до притежателя си, той може да го потърси и с карта, заложена в приложението.

В обратния случай - при изчезнал телефон, SpotyPal има бутон, чрез който да позвъни и мобилното устройство да бъде локализирано.
Търсачът на вещи се продава поединично и в комплект от три или осем устройства, в зависимост от това колко неща имате нужда да съхраните. Цената му пък варира от 29 до 179 евро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хе, хе - това ако беше вярно щеше да е първия пример за копиране на джаджа на европейска от китайска фирма. Имам го от близо година от китайски сайт.....

18.07.2019 12:33:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.