• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

ЧЕЗ спази срока за 31-дневен отчет на електромерите в Западна България

ЧЕЗ спази срока за 31-дневен отчет на електромерите в Западна България

/КРОСС/ „ЧЕЗ Разпределение България" АД създаде необходимата организация и ангажира 579 служители, които работиха извънредно през почивните дни на 2, 3 и 4 януари 2015 г., за да спази нормативното изискване за срок на отчитане на електромерите не по-голям от 31 дни. През този период всички подлежащи на отчет обекти бяха посетени съгласно предварително обявения график.

Не бе осигурен достъп до 12,18% от възложените за отчитане електромери. На тези клиенти ЧЕЗ даде възможност сами да отчетат показанията на измервателните уреди. В случай, че клиентите не са се възползвали от предоставената опция, техните фактури ще бъдат формирани на база потреблението през аналогичен предходен период, както е записано в общите условия.

ЧЕЗ стриктно спазва нормативните изисквания за отчитане на електромерите на клиентите в Западна България за срок не по-дълъг от 31 дни. Само минимална част, равняваща се на 0,06% от извършваните всеки месец над 2 милиона отчета, е със срок на фактурата, надхвърлящ 31 дни. Най-често по-дългият срок се получава при самоотчет. Подобна ситуация имаше през ноември миналата година, когато делът на фактурите за по-дълъг срок достигна 0,1%. Причината тогава бяха големият брой самоотчети в резултат на новата цена на електрическата енергия, която влезе в сила от 1 октомври.

ЧЕЗ призовава всички свои клиенти, в случай че имат съмнения относно периода на отчитане, да подават сигнал в дружеството на денонощната информационна линия 0700 10 010, по електронната поща на адрес zaklienta@cez.bg, или в Центровете за обслужване на клиенти. Всеки сигнал ще бъде разгледан с необходимите професионализъм и внимание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.