• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Таланти на „Еврофутбол" завоюваха медали по Таекуондо в Гърция

Таланти на „Еврофутбол" завоюваха медали по Таекуондо в Гърция

/КРОСС/ Александър Джорджев е шампион за юноши, Емилия Тасева е втора при жените

Спортният талант на „Еврофутбол“ Александър Джорджев стана шампион при юношите на турнира по таекуондо от серията „G1“ в Гърция в категория до 63 кг., след като победи убедително петима съперници. Първите четири мача той надделя над представители на домакините съответно с 37:17, 25:5, 24:4 и 13:3. Финалът беше срещу състезател от Австралия, а резултатът в полза на Александър беше 15:9.

На същия международен турнир друг талант на българския букмейкър - Емилия Тасева, спечели първите си точки при жените в Олимпийската ранглиста със сребърния си медал до 57 кг. В началните си две срещи тя преодоля представителки на домакините съответно с 12:9 и 9:6. На полуфинала надигра 6-та в схемата - таекуондистка от САЩ, с 28:13. На финала изгуби от гъркиня, поставена под №1 в основната схема.

                       

13-годишната Михаела Чепишева участва в международен турнир по бадминтон в Австрия за 17-годишни и стигна до осминафинала, където я победи белгийка. В момента Михеала е на 24-о място в европейската ранглиста по бадминтон до 17 г., като амбицията й е до края на годината да влезе в топ 10.        

Талантливата лекоатлетка Ева Петкова стана първа при момичетата, родени 2003 и 2004 г., на 49-ия международен шосеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“ в гр. Дряново. Дистанцията беше около 1200 м.

През уикенда тя участва и в друго състезание – XXVIII международен крос кънтри турнир „Луковитски моми 2018“ в гр. Луковит. Ева завърши втора на 2000 м, а първа стана състезателка от Сърбия.

                         

Александър Сръндев също участва в „Луковитски моми 2018“, но на 3 км, които пробяга за 9:14 мин. и се класира на 5-о място. На следващия ден той стана втори на 9-километровия асфалтов крос „Луковит рън“ (от Луковит до пещера Проходна).

Вчера в България се завърнаха българските спортисти, участвали в младежката Олимпиада в Буенос Айрес – Аржентина. Трима от тях са и спортни таланти на „Еврофутбол“ – златната медалистка по бадминтон отборно Мария Делчева, олимпийският вицешампион по вдигане на тежести Христо Христов и класирала се на шесто място на 50 м св. стил плувкиня Диана Петкова.

 „Еврофутбол“ желае още много успехи на своите спортни таланти!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.