• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Сергей Станишев: Нито ГЕРБ е толкова силна, нито БСП е толкова слаба

Сергей Станишев: Нито ГЕРБ е толкова силна, нито БСП е толкова слаба

/КРОСС/ „Посланието, което чуха участниците в семинара, беше много ясно - нито ГЕРБ са толкова силни, колкото изглеждат, нито БСП е толкова слаба, колкото се внушава", заяви след края на двудневния семинар, организиран от ПЕС и БСП, лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

Според него общественото мнение в Европа обективно отива на ляво - търсят се дълбоки промени. По думите му „промените трябва да стъпят на постиженията ни, но и на новите нужди на обществото. Стъпвайки на нашите ценности, ще предложим нова визия за България".

Според него изключително полезни за семинара са били външните лектори, които са нетрадиционни за форум на левицата, но участието им е било възприето категорично положително.

В тази връзка Станишев се позова на резултатите от анкета, проведена сред участниците, според която като най-полезен е оценен панелът „БСП - поглед отвън", а като най-интересни лектори - Явор Дачков, Владимир Йончев, Евгений Данов, Сашо Симов.

„Беше важно БСП да чуе хора, които не са симпатизанти, а дори в много идейни отношения са били противници, те са десни. Това показва самочувствие и липса на комплекси", каза още Станишев.

„Имаме всички основания да потърсим новите пътища към по-голямо доверие, на база на свършеното", каза още председателят на ПЕС.

По думите му по време на семинара са анализирани и действията на сегашното правителство, определени от участниците като „бурно и шумно нищонеправене, но за сметка на това много скъпо струващо с новия дълг от 8 млрд. лева".

Най-важното политическо изпитание за БСП през тази година са местните избори, във връзка с което през март ще има втори съвместен семинар на ПЕС и БСП, заяви Сергей Станишев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

кики

Серго, нещо си се запуткал.

01.02.2015 17:51:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.