• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Стефан Бурджев: С „Визия за България” БСП прави гражданите съпричастни към големия разговор за бъдещето на страната

Стефан Бурджев: С „Визия за България” БСП прави гражданите съпричастни към големия разговор за бъдещето на страната

/КРОСС/ Стефан Бурджев, народен представител от ПГ на „БСП за България”, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

„Визия за България”.

Стефан Бурджев заяви, че с „Визия за България” БСП поставя началото на един голям общ разговор за пътя, по който България трябва да върви. Той продължи, че за всички е очевидно, че нещата бавно и неприемливо вървят към занижаване на обществения живот, недоволството расте. Ножицата между бедни и богати става все по-голяма.

„Как приемат хората този документ?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че със сигурност интересът е голям. Част от хората са притеснени, други озадачени, трети проявяват любопитство. Той продължи, че БСП иска да направи хората съпричастни към този разговор за бъдещето на страната, да вземе техните идеи. Ще бъдат синтезирани предложенията на гражданите и впоследствие ще бъдат превърнати в управленска програма, която обществото да припознае.

„За какво най-много ви критикуват хората?”, продължи водещата Клара Маринова. Народният представител отговори, че критиките са най-различни – за недостатъчно остро отношение към управляващите, за вътрешни противопоставяния, които хабят енергия и т.н.

Алтернатива ли е БСП на управляващите?

„Обвиняват ви, че сте опозиция, но не сте алтернатива. И второ – с кого ще управлявате, защото очевидно вече народът не дава правото само на една партия да управлява?”, попита водещата Клара Маринова. Стефан Бурджев заяви, че тезата, че БСП не може да бъде алтернатива, е опорна точка, която се набива в главите на обществото чрез масовите медии от управляващите. Това е така и заради факта, че управляващите се притесняват и за личната си свобода, ако паднат от власт – толкова сериозни са корупционните практики, въведени от ГЕРБ. А що се отнася до коалиционните партньори – първо трябва да се проведат избори и да се видят различните програми и чак след това да се мисли по този въпрос.

 „Само че трябва да сте наясно и Вие знаете това, че според всички социологически проучвания трите сигурни партии, които влизат в следващия парламент, са ГЕРБ, БСП и ДПС. Дори и част от „Обединените патриоти” да влязат, дори и Слави Трифонов да направи партия и да влезе, нали разбирате, че от наличните трябва да търсите своя съюзник?”, попита водещата Клара Маринова. Стефан Бурджев отговори, че би дал малко по-различен прочит. Той заяви, че харесва част от нещата, които Слави Трифонов говори, но от опит може да каже, че поддържането на партийни структури и разнасянето на послания сред обществото е много тежка и сериозна организационна работа. Да не говорим, че често социологическите проучвания не са особено верни, а самите социолози се насочват към силните на деня откъдето идват финансовите потоци.

Персоналните промени в Министерски съвет.

Стефан Бурджев заяви, че не иска да критикува новите министри преди да е видял как работят. Той продължи, че позицията на БСП е принципна – смяна на цялостния модел на управление. Новите фигури в кабинета може и да имат качества, но те не могат да променят политиката на сегашното управление – това е политика на баланс между няколко големи лобита. Народният представител разказа, че е имал добра комуникация с бившия регионален министър Нанков, който се е отнасял с разбиране към поставените въпроси от гражданите на регион Плевен. „Но знаете ли конкретният ми опит какво показва – министърът имаше добро желание да свърши някои неща, но от АПИ постоянно го лъжеха, обещаваха и го спъваха!”, завърши Стефан Бурджев разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 20 септември 2018 година.   

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.