• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Драгомир Стойнев: БСП няма място в парламента докато в него не се обсъжда дневният ред на обществото

 Драгомир Стойнев: БСП няма място в парламента докато в него не се обсъжда дневният ред на обществото

/КРОСС/ В парламента съм, защото днес се гласува новата ЦИК и това е крачка към конкретната политическа цел на БСП - предсрочни избори за смяна на модела. С новата ЦИК започва един нов изборен цикъл, който ще промени политическата карта и на национално, и на местно ниво". Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев по време на избирането на нов състав на ЦИК. Той представи кандидатурата на Силва Дюкенджиева, кандидат за зам.-председател на ЦИК. Според него управляващите много бързо са забравили, че не са искали да се спази законът. „Бяхме свидетели на едно политическо гънене - от сутрин до вечер по телевизиите, със същия хъс едни и същи хора обясняваха как няма нужда да се променя съставът на ЦИК, а на следващия ден твърдяха точно обратното. Това е непрофесионално и аморално, но такъв е хаосът, в който живеем", каза още той. По неговите думи БСП няма как да бъде в парламента, когато има дневен ред, в който се изслушват четири министри всяка седмица, само защото управляващите не могат да запълнят дневния ред. „Срамно е, когато българският парламент и народните представители нямат достатъчно законопроекти. Не е достойно за българския парламентаризъм", категоричен е Стойнев. Според него, ако имаше чуваемост, нямаше да се седи в парламента до 22:00-23:00 часа и управляващите щяха да се вслушват в гласа на опозицията.
„Докато управляващите стоят в парламента и се водят дебати с обиди, отправяни постоянно между народните представители, докато не се обсъжда дневният ред на обществото, БСП няма място в залата. Не нашето място не е тук, а вашето", заяви Стойнев. Той изтъкна, че има толкова важен дневен ред на българското общество, а цялата пленарна зала се занимава с БСП. „И е нормално - това ще бъде победителят на следващите избори. Може да ви поканим да дойдете на нашия Конгрес, все пак голяма част от вас са бивши членове", подчерта той.
По повод изказването на Цветанов на тема приемственост, Стойнев коментира: „При нас също има, но странно как става от ваша страна - един кандидат на БСП го припознахте като ваш. Или сте го ползвали, или нямате кадърни и компетентни хора", каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България".
Стойнев се обърна и към патриотите: „Какво се случва с пенсиите? Този хаос е благодарение на вас, защото вие гласувахте и подкрепихте този модел, който води до намаляване на новоотпуснатите пенсии. БСП винаги е била против този модел."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.