• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Стойнев: Готви се окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества

Стойнев: Готви се окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества

/КРОСС/ Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества, от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани. Това заяви депутатът и член на ръководството на БСП Драгомир Стойнев в интервю за БНР.

Същевременно БСП подготвя и протест заради планираното увеличение на цената на водата в 15 града с между 2 и 20%. От традиционната левица не уважават мотивите за увеличението и изтъкват, че новите цени не са социално поносими в бедни райони на страната.

"Готви се нещо скандално - увеличаване на цените в определени области, така че тия дружества да бъде окрупнени и концесионирани. Подготвя се създаването на частни монополи", заяви Стойнев.

Според него целта на управляващите е дружествата да станат атрактивни за бъдещи концесионери, а несъгласните с окрупняването общини, като Монтана и Пазарджик, биват наказвани чрез блокиране на достъпа им до средства от европейските структурни фондове. "Във всичко това виждаме стратегия за източване на спестяванията на българските граждани", смята Стойнев и допълни: "Когато едно предприятие се управлява професионално и от него има печалба, то трябва да остане държавно. Ние искаме капиталът да остава тук, бил той държавен или общински. Това е разликата между БСП и ГЕРБ."

Стойнев уточни, че социалистите са за това държавните активи да бъдат управлявани на пазарен принцип от можещи хора, но да останат на държавата - така печалбите да са за нея, а не за частни чуждестранни инвеститори, които изнасят парите извън България и така хранят чужди пенсионери.

Организираният от БСП протест срещу поскъпването на водата в 15 града ще се състои на 15 декември, от 10:30 часа, пред сградата на КЕВР на бул. "Дондуков" в София.

Стойнев коментира и обявеното днес решение на БСП и ДПС да внесат вот на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ и "Обединени патриоти" на 17-и януари. Темата е корупция, като социалистите обещаха да оповестят скандални случаи на злоупотреби с обществени средства.

Опозицията не цели саботаж на започващото през новата година Българско председателство на Съвета на ЕС, смята Драгомир Стойнев. "Не смятам, че трябва да замитаме боклука за пред чужденците. Животът продължава, ние сме парламентарна република. Ние заявихме, че вотът ще бъде внесен след приемането на държавния бюджет. Началото на януари е период, в който ще имаме готовност. Това не пречи на правителството да си изпълнява задълженията по европредседателството", коментира червеният депутат.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво ми хвалиш частното, непрекъснато вдигат цените, а качеството пада.Чудят се какви боклуци да сложат в храните и калпави материали в другите стоки, че поне до гаранционния период да изкарат.

13.12.2017 23:53:45

Анонимен

Я се разкарай бе, боклук!!! На долния говоря! Отзарана не гледа ли по НОВА, хората от монтанско как ревяха?! Че според Стъкмистиката средно живеели с по 640 и не знам колко си лева, и от КЕВР изчислили, че няма никакъв проблем да им вдигнат водата!!! А масово са пенсионери на по 200 лв. и от така наречените "работещи-бедни"!!! Паника било!

13.12.2017 21:14:00

Анонимен

СТОЙНЕВ, СТОЙНЕВ ЩО НЕ МЛЪКНЕШ.ДЪРЖАВНОТО ГО ВИДЯХМЕ ПО ВРЕМЕ НА ВАШИ ПРАВИТЕЛСТВА И НЕДЕЙ ДА ВСЯВАШ ПАНИКА И ПОДСТРЕКАВАШ ТАКА ПРАВЕХТЕ И С ТОКА

13.12.2017 20:01:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.