• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Осъдиха членове на наркогрупа, подготвяла покушения срещу прокурори

Осъдиха членове на наркогрупа, подготвяла покушения срещу прокурори

/КРОСС/ Осем от участниците в наркогрупата, приготвяла и покушения над прокурори, се признаха за виновни и получиха ефективни присъди.

Единият от организаторите и ръководител на групата - Петко Стоянов, получи четири години „лишаване от свобода".

Останалите, признали участието си в престъпната структура получиха съответно: 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама - по 3 години, а останалите - 2 г. и 10 месеца, 2 г. и 6 месеца, 2 години, 1 г. и 6 месеца. Наложените наказания са окончателни и вече са приведени в изпълнение.

Петко Стоянов остава подсъдим по делото в Специализирания наказателен съд по едно обвинение - отказва да признае участието си в подготовката на убийствата на двама прокурори от Специализираната прокуратура и служител на МВР. За същото пред Темида отговаря и другият ръководител на групата Иван Йосифов и неговата „дясна ръка" Стефан Гевгелийски.

Освен срещу Стоянов, делото в Специализирания наказателен съд ще продължи срещу останалите 10 души, обвинени за участие в бандата и за различни вторични престъпления.

Групата на Стоянов и Йосифов бе разбита през юни миналата година. Събраните доказателства показаха, че тя произвеждала, преработвала и разпространявала дрога и прекурсори. Предлагала марихуана, амфетамини, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама.

За целта били привлечени хора, които работят като „дилъри" на групата и такива, които да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.