• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Естония се надигна срещу Русия

Естония се надигна срещу Русия

/КРОСС/ Външното министерство на Естония е връчило протестна нота на руския посланик в страната, съобщи РИА Новости. Представители на страната са недоволни от руските планове за салют в Москва в чест на освобождението на Талин от нацистите.

От руското външно министерство вече обявиха своите планове за тържествени мероприятия в чест на освобождението на големи градове от СССР и Източна Европа от нацистите.

Те са част от честванията по случай 75-годишнината от победата във Втората световна война. Салюта в чест на Талин е планиран за 22-ри септември.
В Естония 22-ри септември се чества като Ден на съпротивата. На него се чества и правителството, което националния герой Ото Тиф сформира на 18-ти септември, но разпуска четири дни по-късно след пристигането на съветските войски.

Все пак има естонски граждани, които почитат билите се на страната на съветските сили и полагат венци на техните паметници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да го духат всички наци-поклонници! Вкл. и Калинките. Загубихте!!! Червената Армия ви размаза. Точка!

12.07.2019 18:48:15

Анонимен

Тази така наречена "разправа" е била в цяла Европа! Така че, стига сте ревали! Мусолини и Кларета Петачи (любовницата му, с която е хванат) - можете ли да посочите по чие съдебно решение бяха обесени? Ами съдебните процеси във Франция - между впрочем, също Народен съд - знаете ли там колко смъртни присъди на колаборационисти с нацистите са издали? Чували ли сте за "хоризонталната колаборация"? По този начин са съдили проститутките, обслужвали немските офицери и войници! Най-тежките присъди - смърт чрез обесване или гилотина, по-леките: каторга + стригане до кожа и жигосване по челата със свастики - да се знае защо! Ами британските отреди на смъртта, пратени да издирват немски военнопрестъпници - откриват ги, отвличат и разстрел в горите, също без съд и присъда!!! Така че, намалете сълзите и сополите!

12.07.2019 13:50:41

поздравления, Калина,

за първи път някой стегнато и без патос описва руските освободители,които са освободили и България по същия начин, 10 дни разправа кой с когото може, по думите на Димитров.

11.07.2019 17:47:15

Анонимен

Напълно подкрепям казаното от Блицкрига!!!

11.07.2019 12:59:57

Blizcrieg

Хайде стига сте се прехласвали пред фюрера, низши раси, по случайност нестанали на сапун! Астрид е шведка и е висша раса, тя си харесва фюрера по норма. Но вие сте ориенталска смес и можете да се мерите с АСтрид само по скучноватост и посредственост на перото.

11.07.2019 12:14:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.