• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Рори Стюарт: Справянето с британските терористи в ИДИЛ изисква убиването им

Рори Стюарт: Справянето с британските терористи в ИДИЛ изисква убиването им

/КРОСС/ "Eдинственият начин" за справяне с британските бойци на ДАЕШ ("Ислямска държава") в Сирия е "в почти всеки случай" да ги убием. Това обяви британският министър за международното развитие Рори Стюарт, цитиран от британските медии.

По думите на Стюарт, отдалите се на ДАЕШ вярвали в "доктрина, която сее изключителна омраза" и са се отказали от каквато и да е вярност към Великобритания.

Те могат да очакват да бъдат убити заради "сериозната опасност", която представляват за сигурността на Обединеното кралство, подчерта министърът.

Правителството изтъкна, че коментарите на Стюарт били в съответствие с позицията на Великобритания.

Стюарт направи изказванията си, след като Брет Макгърк, който е най-високопоставеният представител на САЩ в международната коалиция, сражаваща се с ДАЕШ, заяви, че неговата задача е да гарантира, че всеки чуждестранен боец в Сирия умира там.

Запитан за коментарите, Стюарт, който е бивш дипломат, заяви, че те били "много трудни морални проблеми".

"Те са абсолютно отдадени, като членове на ДАЕШ, на създаването на халифат. Те вярват в изключително човеконенавистна доктрина, която включва самоубийство, избиване на другите и опит за използване на насилие и жестокост, за да се създаде държава от 8 век, или от 7 век. Затова се опасявам, че трябва да бъдем сериозни относно обстоятелството, че тези хора са сериозна опасност за нас, и за съжаление, единственият начин да се справим с тях ще бъде, в почти всеки случай, да ги убием", изтъкна министърът.

Говорител на правителството заяви, че коментарите на Стюарт били в съответствие с позицията, изложена от военния министър Майкъл Фалън по-рано този месец.

Наскоро беше съобщено, че британската джихадистка Сали-Ан Джоунс, известна като "бялата вдовица", е била убита при удар на американски дрон в Сирия през юни.

По-рано този месец шефът на Ми-5 разкри, че повече от 130 британци, които са пътували до Ирак и Сирия, за да се бият за ДАЕШ, са били убити.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

"Ислямска държава" не е ли носна кърпичка за еднократна употеба

23.10.2017 15:19:06

Анонимен

Ха сега де къде е оня от БХК да се впусне да защитава правата им1 как тъй ще ги убиват бе? Нали същите тия западни "човеколюбци" опищяха света когато руските спец части ликвидираха терористите в Бесалн! Тази новина изтече преди два дни, ама нали нашите медии не отразяват такава информация тъй като е прекалено кръвожадна за зрителите на световния "Биг брадър" въобще я няма в телевизионните медии!

23.10.2017 14:13:50

Анонимен

за да не проговорят

23.10.2017 13:25:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.