• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Какво виждаме в сънищата си и не трябва да игнорираме

Какво виждаме в сънищата си и не трябва да игнорираме

/КРОСС/ Човечеството се опитва да разреши мистерията на сънищата, откакто те съществуват. Днес има дори специална дисциплина в изучаването на сънища, наречена онейрология. Тези, които предпочитат езотеричната страна на нещата пред науката, обичат да тълкуват сънищата си според различни книги за сънища/съновниции вярват, че могат да предскажат бъдещето. Но психолозите смятат, че сънищата отразяват настоящото ни състояние и нашето подсъзнание се опитва да ни каже нещо важно чрез тях.

Има сънища, които са общи за всички нас. Всеки от нас вижда тези видове сънища от време на време. Тези са причинени от древните ни инстинкти, заложен код, опитана нашите предци и личен опит. Психолог и експерт в областта на сънищата, Патриша Гарфийлд, ги нарича „универсални сънища" и казва: „Като сърдечна яхния, която е богата на местна продукция, универсалните сънища се различават при различните народи, но всички те са подхранващи варианти на едно и също здравословно състояние. Те са стари колкото човечеството и толкова широко разпространени, колкото и нашето Земно кълбо".

Падането:

В зряла възраст падаме по-често, отколкото летим. Според психолога Иън Уолъс сънят на падане символизира страха от загуба на контрол. Вече не можете да контролирате нещо в живота си, защото в живота ви се случватдрастични промени, за които не смятате, че сте готови. Помислете в коя сфера на живота (работа, взаимоотношения, финанси, здраве и т.н.) се чувствате най-потиснати или уязвими, както и за начините да го коригирате.

Някои учени обясняват сънищата на падане с проста физиология. Тъй като тялото потъва в сън, нервната система започва да се успокоява, кръвното ви налягане и сърдечната честота намаляват, а вашият мозък (особено ако е бил претоварен през деня) може да възприеме тази физиологична промяна като опасност или наближаваща смърт и следователно те кара да се събудиш внезапно.

Зъбите ви падат

Нашето подсъзнание тълкува зъбите като оръжие, индикатор за сила и способност да „отхапе" частица от света. „Може би, напоследък се чувствате невъоръжени и безпомощни в реалния свят", така обяснява Пени Пърс.

Друг експерт, изучаващ сънища от много години на име Патриша Гарфийлд, свързва сънищата с изпадане на зъби със скрит гняв. Като правило, когато потискаме гнева, стискаме челюстите си и зъбите ни могат да започнат да скърцат. Този сън може да е сигнал, че е крайно време да се отървете от негативните чувства.

Много често може да имаме сънища, в които някой близък до нас е ранен, болен или умира. Тези сънища причиняват притеснение, но от гледна точка на психологията всичко това не е толкова лошо. Това са просто нашите страхове от бъдещето и неизбежните промени, които се случват с близките до нас. Ако видите собствената си смърт, това означава, че някаква част от вас умира и остава в миналото, за да даде пространство на нещо ново.

„Противоположни" сънища за раждане и възстановяване обикновено се появяват, когато се случва нещо ново в живота на човек (като нова работа или проект) и символизират ново преживяване.

Противоположната версия на този сън е летене, което означава да се освободиш от някакъв твърд товар и да получиш желаната свобода.

Публично унижение

Предстои да вземете изпит и изведнъж осъзнавате, че не помните нищо или не можете да кажете дума, когато стоите пред голямата тълпа. Тези сънища, може да се изживеят не само от ученици и деца в училище, но и от хора, завършили отдавна. Най-вероятно сте изпитвали някакъв стрес малко преди да заспите или сте били изключително притеснени от нещо в работата. В този случай е по-добре да си направите кратка почивка и да се отпуснете.

Неподходящо облекло

В съня си се появявате на обществено място, носейки неподходящи дрехи или изобщо не носете нищо. В тази ситуация е важно да обърнете внимание на чувствата, които сте срещнали в съня си. Тези сънища обикновено са последвани от чувство на срам и смущение. Психологът Иън Уолъс отбелязва: „Това означава, че се чувствате уязвими при новата си работа или в новата си връзка и се страхувате, че другите ще научат за вашите слабости и недостатъци". Въпреки това, ако не чувствате срам в съня си, а се чувствате горди със себе си, сънят има обратното значение. Може би чувствате липсата на признание и възхищение и бихте искали другите да видят вашите таланти, както и вашата личност.

Ако в близко бъдеще ще се сблъскате с важно житейско събитие и сънувате, че вие ​​или вашият приятел сте изглеждали неподходящо облечени в него, това означава, че имате някакви съмнения относно събитието. Например, булка може да види своя младоженец в костюм на клоун преди сватбата им. И все пак не отдавайте голямо значение, защото всичко това е просто сън и може да се отпуснете и да се насладите двойно на момента. Все пак в реалния свят на брбрака, няма да има клоун. Или?

Бягате от нещо или някого

Такива сънища имат няколко различни значения. Експерт в областта на сънищата на име Лаури Льовенберг казва: „Хората, които са склонни да избягват конфликтите, които се страхуват да причинят проблеми, ще имат постоянния сън, че са преследвани."

Обърнете внимание на нещото, което ви преследва - то символизира неприятно чувство или ситуация, за която се опитвате да не мислите в реалния живот. Това може да бъде дълг или пристрастяване. Преследван ли сте от човек, когото познавате? Помислете какво или с кого свързвате този човек.

Има и теория, която казва, че сънищата за бягство са просто ехото на примитивни инстинкти, които са в нашите гени благодарение на нашите предци. Всичко, защото непрекъснато бягали от хищници.
Източник Топнновини

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.