• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Китай обвини САЩ в двойни стандарти по въпросите на киберсигурността

Китай обвини САЩ в двойни стандарти по въпросите на киберсигурността

/КРОСС/ Китай обвини САЩ в двойни стандарти по въпросите на киберсигурността и настоя незабавно да бъдат прекратени кибер кражбите и следенето на Китай, както и да предоставят необходимите разяснения.

Това заяви по време на онлайн брифинг говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан, цитиран от РИА Новости.

Общоизвестен факт е, че от много време правителството на САЩ и съответните органи осъществяват мащабни, организирани и безразборни кибер-кражби на конфиденциална информация, шпионаж и проследяване на чужди правителства, организации и отделни лица, заяви той. Тези действия са в нарушение на международното право и основополагащите норми в международните отношения.

Случаят с Уикилийкс и Едуард Сноудън отдавна „са показали ясно двойните стандарти и лицемерието на американската страна по въпросите на киберсигурността”.

Според информацията, придобита от открити източници, съответните американски ведомства са подслушвали, наблюдавали и контролирали правителства, компании и физически лица в много държави, включително и съюзници на САЩ, подчерта дипломатът.

Китай също е жертва на кибер кражби и проследяване от страна на Съединените щати, поради което Пекин е настоял да получи от Вашингтон разяснения по тези случаи и е поискал незабавно прекратяване на съответните действия.

По-рано генералният прокурор на САЩ Уилям Бар повдигна обвинение срещу четирима китайски хакери във връзка с проникването в компютрите на офиса за кредитна история Equifax и кражбата на лични данни. Престъплението е било извършено през 2017 г. и е сред случаите с най-голямо изтичане на база данни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.