• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Евроспорт излъчва пряко Откритото първенство на Англия по снукър

Евроспорт излъчва пряко Откритото първенство на Англия по снукър

/КРОСС/ Първото състезание от Британския шлем започва днес, 16 октомври.
За титлата ще спорят цяло съзвездие играчи, сред които световният №1 Марк Селби, петкратният световен шампион Рони О`Съливан, двама от лидерите в световната ранглиста - Джон Хигинс и Джъд Тръмп, както и миналогодишния шампион Уънбо Лян.
Евроспорт радва феновете на снукъра с две сесии ежедневно - от 15:00 и 21:00 ч.

Второто издание на Британския шлем по снукър започва днес, 16 октомври (понеделник), в Барнзли. Откритото първенство на Англия е първата спирка от надпреварата, която предлага нечуваната в историята на играта награда от 1 000 000 паунда. Единственото условие е един играч да спечели първенствата на Англия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.

Надпреварата ще бъде излъчвана пряко по Евроспорт 1, като феновете ще могат да наблюдават две сесии ежедневно - от 15:00 и 21:00 ч.

Мачовете са във формат 4 от 7 (до осминафинал, вкл.), 5 от 9 (четвъртфинал), 6 от 11 (полуфинал) и 9 от 17 (финал).

Схемата в Барнзли е оглавявана от миналогодишния шампион Уънбо Лян. Китаецът имаше късмет в жребия, който му прати за съперник в първия кръг Дуейн Джоунс. Уелсецът е №104 в ранглистата, като през този сезон има две победи и седем загуби. Мачът между двамата е в понеделник от 16.00 ч. българско време.

Както обичайно, най-голям интерес предизвиква участието на Рони О`Съливан. Петкратният световен шампион ще направи едва второто си появяване в телевизионна фаза на турнир този сезон, като дебютът му донесе четвъртфинал на „Чайна чемпиъншип" през август. „Ракетата" ще научи името на първия си съперник в понеделник, когато в предквалификационен мач се срещат Иън Бърнс и китаецът Анда Джан. В четвъртината на Рони са двама от лидерите в световната ранглиста: Джон Хигинс и Джъд Тръмп. Първият може да бъде негов съперник на осминафинал в четвъртък. А мач с Тръмп е възможен на четвъртфинал.

Третата четвъртина на схемата е с подчертано азиатско присъствие. Наред с Дин Дзюнхуей, имащ за съперник загубилия седем мача поред от юни насам Кристъфър Киогън, там присъстват тайландците Тепчая, Уаттана и Бунярит, както и китаецът Юан Сидзюн.

Световният №1 Марк Селби оглавява най-долната част. Англичанинът среща в първи кръг талантливия шотландец Скот Доналдсън, който обаче няма спечелен мач от април насам! При победа го очаква Сам Беърд или Рос Мюър, а евентуален негов съперник на четвъртфинал е Стюърт Бингъм, от когото загуби преди десет дни в същата фаза на „Европа Мастърс".

Наградният фонд в Барнзли е 366 000 паунда, като премията за шампиона е 70 000. Ако играч направи максималният възможен брейк от 147 точки ще спечели натрупания джакпот в размер на 40 000 паунда.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.