• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Сърбия отваря две нови глави от преговорите за членство в ЕС

Сърбия отваря две нови глави от преговорите за членство в ЕС

/КРОСС/ В рамките на междуправителствена конференция в Брюлкел, в понеделик, 11 декември, Сърбия ще отвори две нови глави от преговорите за членство в Европейския съюз, припомня белградското електронно издание Srbija Danas.

Решение за отваряне на Глава 6 (Дружествено право) и 30 (Външни отношения) бе взето от 28-те държави-членки на ЕС без разискване на заседание на Комитета на постоянните представители (КОРЕПЕР), проведено миналата седмица.

„Напредваме по европейския път", заяви министърът на европейската интеграция Ядранка Йоксимович в навечерието на междуправителствената конференция в Брюксел.

„Мисля, че трябваше да бъдат три (отворените) глави, но не можем да повлияем на всички", подчерта Йоксимович, допълвайки същевременно, че в някои от страните в Общността все още липсва разположение към Сърбия по определени въпроси. Министърът изрази увереност, че е „важно да вършим добра работа за Сърбия, главно заради нашите граждани, и повечето страни признават" това.

Очакваше се, че Брюксел ще даде „зелена светлина" и за отварянето на Глава 33 от преговорния процес - относно бюджетните и финансовите разпоредби, припомнят от редакцията.

По-рано тази година Сърбия започна преговори по Глава 20 и Глава 26, съответно Предприемачество и индустриална политика, и Култура и образование. Отварянето на втората бе блокирано от България и Хърватия. До този момент Сърбия е отворила десет и е затворила две от общо 35 глави.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.