• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Общинските съветници в Каварна искат такса „отразяване” от местните журналисти

Общинските съветници в Каварна искат такса „отразяване” от местните журналисти
Решението е прието на заседание на 28 януари

/КРОСС/ Общински съветници от Каварна решиха единодушно местните журналисти да плащат такса „отразяване” за сесиите на Общинския съвет. Приетият правилник гласи: „Заснемането и излъчването на заседанията се извършват с разрешението на председателя на съвета и се заплащат по определена от наредба 3 тарифа".

„Идеята е от 2007 г. Нашият бюджет е 17 000 000 лв. и е много трудно да подсигурим средства за него. Един от начините е местните данъци и такси да бъдат фиксирани. Имайте предвид, че таксите в общината не са пипани над 20 години. Това, че всички заседания на комисии и на Общинския съвет по закон са достъпни не означава, че са безплатни. Приемете го като административна услуга. Не я бъркайте със свободата на словото или достъпността. Заседанието на Общинския съвет е един продукт. Влагат се средства от общината за осветление, за отопление”, каза в ефира на „Събуди се” Красимир Кръстев, общински съветник, бивш председател на ОБС.

Той допълни, че наредбата ще бъде разгледана през март. „Ще определим каква ще бъде таксата. Няма нищо незаконно в това”, заключи Кръстев.

Темата коментира и  Йордан Стоянов, председател на ОБС. „Мисля, че допуснахме грешка и подценихме текста на г-н Кръстев. С него се накърнява основното право на демокрацията. В този правилник има и други текстове. Има част, която гласи, че заседанията на Общинския съвет са открити и се предават на живо в интернет”, каза Стоянов.

„Правилникът се изработва от местния парламент. Решението е тяхно и като кмет трябва да го изпълня”, поясни Елена Балтаджиева, кмет на Община Каварна.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.