• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Oбщинските съветници от ПГ5 питат Фандъкова, дали не се харчат пари на дънaкоплатците за PR на общината

Oбщинските съветници от ПГ5 питат Фандъкова, дали не се харчат пари на дънaкоплатците за PR на общината

/КРОСС/ Питането на общинските съветници е във връзка с днешното посещение на кмета на Столична община и водена от нея делегация, съставена от представители на общинската администрация, съветници, журналисти и граждани на Инсталацията за изгаряне на отпадъци във Виена.

Въпросите, които задават общинските съветници от "Политическа група 5" към кмета Фандъкова са:
1. Защо делегацията посещава Виена сега, когато Столичен общински съвет се произнесе на два пъти по решението, касаещо инсталацията за RDF в София – веднъж през юли 2017 и втори път – през месец май тази година, когато бе взето решение да бъде изтеглен заем в размер на 67 милиона евро за изграждането и?
Не беше ли редно и логично ръководството на Столична община да запознае гражданите и медиите предварително, далеч по-рано във времето, а не месеци, след като решението на общинския съвет така или иначе е взето?
2. Кое налага подобно посещение, при положение, че управляващото мнозинство в Столичния общински съвет многократно декларира, че има обществен и политически консенсус по темата с изгарянето на RDF в София?
3. Кой определи квотата от десет граждани, кой определи персонално гражданите и случаен ли е факта, че сред „гражданите” виждаме имената на ВИП персони?
4. Колко струва посещението във Виена?
5. Кой поема разноските по самото посещение?

Във своето питане общинските съветници Светльо Витков, Иван Велков и Венци Мицов задават тези въпроси, за да се изяснят първо мотивите на ръководството на Столична община да презентира инсталацията за изгаряне на отпадъци във Виена, постфактум след решението на Столичния общински съвет да се изгради същата инсталация в центъра на София, което според общинските съветници от „Политическа група 5“ е едно лошо и със сериозни последици за гражданите на София решение.
И второ общинсите съветници от ПГ5 искат да знаят, дали ръководството на Столична община не си прави PR със средства на всички дънакоплаци в София.

В питането си общинските съветници от "Политическа група 5" за пореден път декларират, че решението за изграждане на инсталация за изгаряне на RDF отпадъците в София е било прибързано, лишено от полагащата се обществена дискусия и информация и в крайна сметка водещо вместо до обществен консенсус, до разделение.

                               

                              

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.