• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Румен Петков: Отечественият съюз вече 76 години защитава интересите на България

 Румен Петков: Отечественият съюз вече 76 години защитава интересите на България

/КРОСС/ Отечественият съюз повече вече 76 години защитава интересите на България. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков пред делегатите на Конгреса на политическата формация, на който той бе гост. „Отечественият съюз е символ на дългогодишен патриотизъм. В неговата основа разбира се стои антифашистката съпротива, спасяването на България от трета национална катастрофа и включването на страната ни в антифашистката коалиция", посочи той.
„Приветствам доклада на председателя на Отечествения съюз Симеон Симеонов, в който ясно бе анализирано състоянието на страната ни в момента и възможните мерки за неговото подобряване. Стана ясно, че в нашата държава единствено Отечественият съюз и ние от АБВ поставяме сериозен акцент върху това, че сме в състояние на демографска катастрофа, докато нито една парламентарна сила не се занимава с този проблем, придобил застрашителни размери", допълни той.
Според Петков в доклада на Симеонов пред делегатите на Конгреса е подчертано и нещо много важно по отношение на външната политика, която води България в момента. „Ние сме страна почтен и коректен партньор на ЕС и НАТО, но патриотизмът ни не минава през защита на националните ни интереси като гарантиране на енергийната ни сигурност или способността на страната ни за защита", заяви лидерът на АБВ.
„На този фон трябва много ясно да си дадем сметка и за това как виждаме бъдещото разширяване на ЕС и НАТО, особено в условия, в които сме свидетели как Албания и Косово просто решават и обявяват, че ще свалят границите помежду си. И питаме, дали това е пътят? Дали този подход няма да задълбочи регионалните конфликти? Дали силната идея за развитието и приобщаването на Западните Балкани не е поставена под въпрос? Виждаме, че референдумът в Македония се провали, но въпреки това външният натиск върху тази държава, нейните институции и граждани продължава, а това води до заключението, че в случая не говорим за демократичен или самостоятелен избор на една държава и един народ. Фактори, които неизменно повишават и без това високият евроскептицизъм. Ще отбележа и още нещо. Ние, европейците, не бива и не заслужаваме да имаме най-скъпо платения пияница за ръководител на Европейската комисия и в същото време някой да ни убеждава, че Европейският съюз в този си вид е привлекателен", каза още Румен Петков.
По думите му през последните години страната ни търпи и поредица от провали и по отношение на двустранните си връзки с редица държави.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.